a little help with windows please - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2004, 05:40 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Question a little help with windows please

alright. a friends computer is using "peoplepc" to connect to the internet. it will connect and everything but when the internet explorer is opened the page just stays white and nothing ever loads up. msn messanger wont connect either. but the two little computers in the taskbar are up. can anyone give me any idea at all at whats wrong
__________________

toddrm2k3 is offline  
Old 02-17-2004, 05:57 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 268
Default

sounds like a proxy problem or possibly a firewall.

Whats the OS and does it have a firewall or a proxy installed? Has it always done this?
__________________

roho is offline  
Old 02-17-2004, 08:44 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Default

its windows xp. it doesnt have a proxy and unless the built in windows firewall was turned on it doesnt have that either. but if it was would that cause this?
toddrm2k3 is offline  
Old 02-17-2004, 10:43 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 300
Send a message via Yahoo to mike11973
Default

internet explorer shouldnt stay just white forever....it should evenutally give you a message that it cant connect to the internet....left click on the 2 little computers in the taskbar and see if you have a connection by checking to see if you have any activity in the packets sent and recieved. if you dont then it is not connecting.
__________________
NF7/S Rev2.0 : D25 Modded bios by -=Merlin=-(cpc on)
2500+M @ (250*10)
G.Skill ddr 400LA(TCCD)running 1:1@250
3-3-3-3
Saphire 9800 Pro
cpu-1.8v
ram-2.7v
chipset-1.6v

Knowledge IS power....dont be afraid to be open to it.


<a href=\"http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1493626296\">My aquamark score</a>

overclocking 101
mike11973 is offline  
Old 02-17-2004, 11:01 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Default

no im not recieving any packets at all. im sending a few but i doubt any is actuallly getting those. this just happened all of the sudden. he tried restoring his computer but he didnt have a restore date for before this problem began. he said that once it said he needed to configure some network. but he's runnning a single computer off a 56k modem.
toddrm2k3 is offline  
Old 02-19-2004, 09:55 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Default

bump
toddrm2k3 is offline  
Old 02-19-2004, 11:39 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 241
Default Re: a little help with windows please

Quote:
Originally posted by toddrm2k3
alright. a friends computer is using "peoplepc" to connect to the internet. it will connect and everything but when the internet explorer is opened the page just stays white and nothing ever loads up. msn messanger wont connect either. but the two little computers in the taskbar are up. can anyone give me any idea at all at whats wrong
Why not call "peoplepc" and ask them,get you moneys worth,or is this a crippleing free service.You get what you pay for.
Meanwhile try Windows Update on the start menu,or

C:\WINDOWS\WUPDMGR.EXE

__________________

stan-the-man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.