Laptop Help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-19-2005, 02:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 20
Default Laptop Help

OK this is some specs on the Laptop I have:


ACER Travelmate 340
Pentium III 450 MHZ
6.4 GIG Hard Drive
192 MB Memory



Ok the problem I am having is during startup while it is cheking the memory I get a error message at 0094-0000-0268h (R:000h, W:4949h). Now when I plug in my external floppy/cd drive and the message comes up the startup will go no farther, but when the external floppy is not connected it will at least go into safe mode but Windows want start up normally. Will someone please help me out on this and tell me what I can do. I know how to fix desktop computers but i know nothing about laptops. Thanks in advance..
__________________

cashmoney is offline  
Old 07-19-2005, 02:29 PM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

run memtest. see my sig for the download.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 07-19-2005, 02:29 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 20
Default

Ok when i said error message i meant "memory error at"
cashmoney is offline  
Old 07-19-2005, 02:58 PM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

so it sounds like your getting errors with your memory. run memtest.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 07-19-2005, 04:22 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 20
Default

Ok, i ran the memory test and this is the error that showed up:

Memory Error at 0094 : 0000 : 0268h ( R:0000h, W:4949h )
cashmoney is offline  
Old 07-19-2005, 06:15 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 20
Default

Can someone please help me here...I really need to get this fixed!!!
cashmoney is offline  
Old 07-19-2005, 10:17 PM   #7 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

One of your memory sticks is bad. If you only have one stick of RAM, it needs to be replaced. If you have more than one, test them with memtest, one at a time, until you get that error again. That should tell you which stick is bad.

CHECK ALL STICKS OF RAM AS IT IS POSSIBLE THAT MORE THAN ONE STICK IS BAD.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 07-20-2005, 12:25 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 479
Default

yup, time to change your RAM.. just hope you don't have one of those laptop that makes it extremely hard to change (your better bet is to contact the manufacture if that's the case )
__________________
lisp hacker :D
running: FreeBSD 5.4 - still learning :D
develop with: SBCL + emacs for lisp, Anjuta IDE +gcc for c, SPE for python..
browse with: opera
furtivefelon is offline  
Old 07-20-2005, 01:01 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 20
Default

Ok, on this laptop it is easy to change. From the manufacturers website it said this for memory upgrade on this laptop: "Memory is expandable to 256 MB, employing 32-/64-/128-MB 64-Bit industry standard soDIMMs (Small Outline Dual Inline Memory Modules). The computer supports SDRAM."...So what i want to know is what type of memory should i put in here and what size. If someone could tell me an exact kind to get or give me a link I would appreciate it.
cashmoney is offline  
Old 07-20-2005, 09:55 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

This will work (only one on newegg, too)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820211101
__________________

__________________
Jorsoft is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.