Laptod HD to desktop PC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-12-2003, 11:04 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 91
Question Laptod HD to desktop PC

im tyring to use a laptop HD to my desktop using WinXP.
im used an adapter and attached the laptop HD.

the problem is I cant get inside the laptop HD.
when i go to device manager,it is there.
but when i explore My Computer there is no additional drive.

i also tried to go to Admin Tools > Disk Management to initialie but it wasnt there as well.

when i go to device manager > volume > populate, it gives me this info:
Disk: Disk 1
Type: Unknown
Status: Unreadable
Partition Style: Not Acceptable
Capacity: 0 MB
Unallocated Space:0 MB
Reserved Space: 0 MB

the laptop HD still has an OS in it Win2K.
any ideas on how i can make it work?
thanks!
__________________

__________________
I dont have a signature,yet! :D
Mirage is offline  
Old 08-13-2003, 04:19 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 91
Default

the file format in the laptop HD is NTFS.
i want to be able to open the HD and reformat it using XP.
the problem is i can see it in the device manager but nowhere else.
using a boot disk wont work either.
i need it for XP to detect.

thanks!
__________________

__________________
I dont have a signature,yet! :D
Mirage is offline  
Old 08-14-2003, 03:09 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 91
Default

bump
__________________
I dont have a signature,yet! :D
Mirage is offline  
Old 08-15-2003, 02:03 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

it may be either be a compatibility problem or the adapter isn't working properly

what brand/type is the HDD and the adapter?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-15-2003, 03:45 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 91
Default

i dont think it is a problem with the adapter.(im not sure of the brand though).because it can be detected but only in the device manager.compatibiity problems,i dont know.if it werent compatible,it wouldnt show in the device manager either right?
im not sure,sounds like a hopeless case....i hope not.

__________________
I dont have a signature,yet! :D
Mirage is offline  
Old 08-15-2003, 11:57 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 91
Default

this might help.
i set the jumper on the back of the laptop HD as slave.

is wasnt still found in disk management.
but when i went back to device manager it was there and tried to check on the Populate.

instead of getting the message i previously posted, i got this one.maybe im getting a little closer on getting the right anwer.

this is the message:

Volume information for this disk cannot be found.
This may happen if the disk is a 1394 or a USB device on a Windows 2000 machine.


what is a 1394 anyway?
__________________
I dont have a signature,yet! :D
Mirage is offline  
Old 08-16-2003, 01:07 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I think it's saying basically that it knows the disk isn't an IDE drive or whatever your adapter converts to, maybe because the disk is not designed for IDE it cannot correctly function as an IDE drive
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-16-2003, 02:10 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 91
Default

if it cant function as an IDE,
then does that mean that i cant use it on my desktop?
is there no other way around it?

thanks!appreciate the help!
__________________
I dont have a signature,yet! :D
Mirage is offline  
Old 08-16-2003, 05:09 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

well you said you don't think the adapter has any problems so it is very likely the drive cannot work with the IDE interface
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-16-2003, 05:12 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

it might be possible to get a fix for the drive so you can use it with the adapter
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.