JPEG file in web page - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-25-2005, 07:04 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default JPEG file in web page

ok - weird and annoying problem. I am writing a website in Front Page - I have a jpeg that I want to use - it shows up fine in design view but when i look at the site in browser it just shows a small red cross as if the file isn't found - the is definately in right place and name - any other jpg file goes in and works fine using same method but this one don't work - any ideas appreciated???

It works when saved as a GIF but the file size is much too big.
__________________

duncan is offline  
Old 04-25-2005, 07:33 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

is it compressed?
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 04-25-2005, 07:38 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default

not sure - I have paint shop pro - how do I find out please?
duncan is offline  
Old 04-25-2005, 07:40 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Make sure the file name and the file name in the HTML code match exactly.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 04-25-2005, 07:43 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default

they do match - I've tried inserting other jpg files using same method and they work fine - just this file
duncan is offline  
Old 04-25-2005, 11:33 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2004
Location: /usr/root/mn/us
Posts: 1,118
Default

Try deleting it off your server, then re-uploading it. It might have been corrupted in the transfer.

I've also had this happen. At the very worst, I had to upload it with a different name and change the img tag in my webpage.
__________________

Its a frigging Laptop, not a Labtop!!!!
bla!! is offline  
Old 04-26-2005, 07:23 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default

it's not on server yet - I'm developing it on my PC at this stage - I can see the image fine eg open it in windows picture and fax viewer or paint shop pro and i can in see it in front page in design view it appears fine, but when i go to preview in web browser it can't see the image - the same process works with any other image jpeg or gif - if i save this image as a gif then it works, but the file size is too large for web.
__________________

duncan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.