java.lang.OutOfMemoryError - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-07-2003, 03:47 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 134
Send a message via AIM to tavilach
Default java.lang.OutOfMemoryError

I am running this program called Treemap (a Java program) available at http://www.cs.umd.edu/hcil/treemap/ to map out my entire hard drive into an image of various boxes representing different sections.

When I just map out a folder like My Documents, it works fine. But when I try doing the entire C drive, I get this in the log file:

java.lang.OutOfMemoryError
Last Directory Read: C:\j2sdk1.4.2_01\docs\api\java\math\package-frame.html
Approximately 118825 Out of 182605 Files Read.

Any suggestions? The program, by the way, gave me the following message:

Observe: java.lang.OutOfMemoryError ...
1. Consider using "-Xmx<size>m" option to adjust memory settings for Java heap size.
2. Please review LOGFILE.TXT for additional information.

...but I don't know what that is, and I don't want to start messing with things...

Help!
__________________

__________________
\"Give me a lever long enough and a fulcrum on which to place it, and I shall move the world.\" -Archimedes
tavilach is offline  
Old 11-07-2003, 05:06 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 134
Send a message via AIM to tavilach
Default

Bump.
__________________

__________________
\"Give me a lever long enough and a fulcrum on which to place it, and I shall move the world.\" -Archimedes
tavilach is offline  
Old 11-07-2003, 10:47 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 134
Send a message via AIM to tavilach
Default

Bump!
__________________
\"Give me a lever long enough and a fulcrum on which to place it, and I shall move the world.\" -Archimedes
tavilach is offline  
Old 11-08-2003, 07:01 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

looks like it doesn't have enough hard disk space
__________________
Apokalipse is offline  
Old 11-08-2003, 07:03 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

try cleaning out not needed files
Windows' temporary directories are C:\Windows\Temp\ and C:\Windows\Temoprary Internet Files\
don't delete the folders but delete whats inside them
__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.