IRQL is not equal to or less than - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-29-2002, 01:42 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2002
Posts: 1
Angry IRQL is not equal to or less than

Talk about frustrated, I deal whith tech support... (for my sins) I have about 25 customers all with this IRQL problem. I have tried ACPI, and Reallocating IRQ's but the problem still persits. Pls help........

PaceyDog is offline  
Old 07-30-2003, 03:03 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2003
Posts: 1

This may point to a device driver conflict first update all your drivers. If the problem still persists do the following one step at a time first check that "this is a PnP OS" is enabled in BIOS next step would be to reset bios to defaults next try clearing bios via jumper on motherboard if still no joy try flashing the bios with a flash update from your motherboard manufacturer. I fixed a customers PC last week with the same problem.

Ramguy is offline  
Old 07-30-2003, 07:01 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2003
Posts: 22
Send a message via AIM to Admstng

Originally posted by Ã…nubis
This post is one year old! - I doubt he still needs help matey.


anyway, i had that same error, M$ site has all the info on it.. in my sitruation it was a memory issue.
Admstng is offline  
Old 07-31-2003, 11:07 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Feb 2003
Posts: 99

It could also be a result of ur Battery runs out of energy. I just solved this issue last week when, at the time of desperation, changed my Cmos battery and everything just revert back to normal.
PIV 2.6Ghz w HT 512k Cache 800Mhz FSB
Twinmos 1GB DC 400 CL2.5
120GB IBM 7200RPM w 2MB cache
120GB Maxtor 7200RPM w 8MB cache
Nvidia FX5200 128MB
Philips SXGA 150S4 15\" LCD
Cooler Mastor Centurion
Global WIN Cooling System
TDK Cyclone 48X24X28X CDRW
Panasonic FDD
Intel PRO 10/100 TX
Sigma IrDA Port
PixelView FM/TV Pro
James is offline  
Old 08-05-2003, 05:32 AM   #5 (permalink)
Older But Wiser
kboy's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041

My problem was a hot CPU. Added a Cooler Master Turbo bad boy fan & the problem went away. I did all the ram test, etc... first, Problem dragged on for months. It really sucked!!!
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX

1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.