internet hangs due to switching on/off of lights - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-07-2007, 11:30 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default internet hangs due to switching on/off of lights

i m using xp ,my net hangs due to switching on/off of lights in my room.
bt the computer works fine...only the net hangs .

when using win2k.....i dont hv any such prob.....y is that?
__________________

mayank is offline  
Old 01-07-2007, 12:59 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

Is this wireless internet?
__________________

WorldIndustries is offline  
Old 01-07-2007, 01:04 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default

no
mayank is offline  
Old 01-07-2007, 07:31 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

sounds like just coinsidence TBH especially as:

PC has its own PSU, if the PSU was to cut otu temporarily woulsdnt the whole pc shutdown?

could be a router though if you use one?

also the phone socket where your filters for broadband connect are indipendant from the house mains i think so..
__________________
snypercore is offline  
Old 01-08-2007, 08:02 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default

in a simple terms pls
mayank is offline  
Old 01-08-2007, 08:41 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
mBernhardt's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ohio
Posts: 279
Default

what type of light do you have in your room?
__________________
"i would never use a firewall, even without a router protecting me. Firewalls are just wastes of memory."
name omitted to protect the innocent

the cake is a lie
mBernhardt is offline  
Old 01-08-2007, 01:42 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

Maybe it's some major EMI going on. Perhaps whoever did the wiring of his house had no idea what they were doing.
WorldIndustries is offline  
Old 01-09-2007, 07:06 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 40
Default

Sounds to me like you could have a problem with interference on your telephone line. The electrical mains cables that run in your house could be run very close to your data cable (ie telephone line). Is this the case? don't forget could be in walls, under ground etc. Basically if you run 2 cables together that have different potential, ie mains and data, then the electromagnetic field generated by your electric cables build potential in your data cables. ie voltage is generated in your telephone line. this can act as a capacitor and the voltage can build up and up until the power supply is changed. ie you turn off the lights. This could have effects on your line
__________________

__________________
Fear leads to anger ... Anger leads to stress ... Stress leads to doobies ... and doobies lead to twinkies
Leady4 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.