internet gateway?????????? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-13-2005, 12:46 AM   #21 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

A Gateway is a computer or a network that allows access to another computer or network.

http://www.speedtouch.com/pdf/datasheet536.pdf

This is what you need to do; copy and paste the below...


http://www.speedtouchdsl.com/interfa...sig&topic=init
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 11-13-2005, 07:54 PM   #22 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Default

ok thanks again i havent had time to do it yet but will let you all now when i do thanks again
__________________

madwomen is offline  
Old 11-13-2005, 08:08 PM   #23 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

that should solve your problem, thats the drivers/software you need.
__________________
Osiris is offline  
Old 11-13-2005, 08:12 PM   #24 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Default

warez i read the link I'm not sure it helped but when i go to the modem number it tell me to it times outmy modem number is 10.0.0.138 but when i click on the conectivity all is ok but the gateway and is says not connected to 172.29.11.152
madwomen is offline  
Old 11-13-2005, 08:15 PM   #25 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

i didnt understand that..can u type that again?
__________________
Osiris is offline  
Old 11-13-2005, 11:18 PM   #26 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Default

ok i went to where u said but i cant seem to get any drivers or sftware from there????? my modem number is 10.0.0.138 and when i go in there and check the conectivity it tell me all r ok but the gateway .also when i go into network connections it say in tcp/ip to obtain ip address automatically and it aslo says dchp is enabled
madwomen is offline  
Old 11-13-2005, 11:22 PM   #27 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Default

ok I went to the link but cant seem to get anything from there no software also my modem number is 10.0.0.138 and when i go in there and check m y conectivity all is ok except the gateway and when i go into network connections the tcp/ip says obtain ip address automatically and it also says dhcp is enabled
madwomen is offline  
Old 11-13-2005, 11:31 PM   #28 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Default

Connection-specific DNS Suffix . : BigPond
IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.138

C:\Documents and Settings\manda>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : home-bm23awme8k
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : BigPond
Description . . . . . . . . . . . : Thomson ST Remote NDIS Device
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0E-50-AC-E7-8D
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.138
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.138
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.0.0.138
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, November 14, 2005 9:07:18 AM

Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 15, 2005 9:07:18 A
and this is what i get when i put in ipconfig in the command prompt
madwomen is offline  
Old 11-16-2005, 07:50 PM   #29 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Default

still cant work it out I am starting to feel stupid
madwomen is offline  
Old 11-16-2005, 09:06 PM   #30 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

a Gateway on the other hand is a device that translates data from one format to another format. For example, a router can change IPX format on an internetwork to IP format so it can be understood by an IP network.
__________________

Ste is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.