internet gateway?????????? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-19-2005, 07:12 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Unhappy internet gateway??????????

hi there can anybody tell me waht an internet gateway is ? and also I seem to have found a router and can't quite figure out how to get rid of it as i really don't want it if anyone can help with either of these that would be really great
__________________

madwomen is offline  
Old 10-19-2005, 07:15 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

the Gateway is just that. It allows you to get out from the gate(router) you are behind. It's the IP of the router in most cases.

Hope that helps you.
__________________

Inaris is offline  
Old 10-21-2005, 08:36 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Default

ok ,so how do I find the ip of my router?
madwomen is offline  
Old 10-22-2005, 08:07 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 656
Default

There should be a default ip for your router. Have a look in your router manual.
dnoch is offline  
Old 10-25-2005, 11:28 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Default

i don't thik i have a router manual its a thomson 536 speed touch that bigpond give you?
madwomen is offline  
Old 10-26-2005, 12:02 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 31
Default

Is this the one?

http://www.nickknows.com/description...L-Modem-Router

I assume that if you install the software and connect it to your ethernet port, the software will detect the router and report an IP number. If you don't have the software, you may be able to download it from the Internet.

Cheers,

Kyoto
Kyoto512 is offline  
Old 10-26-2005, 12:10 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default

go to a command prompt. start run type "cmd" press enter. type in "ipconfig /all" press enter and it will show you all of the ip info you need.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 10-26-2005, 01:41 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

yes i had the same problem with my computer, but i just bought a new linksys router
talldude123 is offline  
Old 10-26-2005, 01:48 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 417
Default

u can just go into ut network connections an single clik on the router connection, and it should show up in that little details thing on the left hadn side of the window
__________________

sig made by pzerofgh
PCmark04 - 5192
3Dmark05 - 4068
Todd0 is offline  
Old 11-07-2005, 11:39 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 53
Smile internet gateway

ok when i have all this info what do i do with it ???? to open the gateway????
__________________

madwomen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.