Internet Connection Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-29-2006, 04:23 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Question Internet Connection Problems

Some how my network connections got deleted, I called up my DSL support and they said I need to call microsoft so they will somehow reinstall the connections to my computer.

Does anyone personally know how I can shortcut this and I can get a fix installed to the computer?

I can't connect to the internet with that computer...outta no where. I think i caught a virus cuz it literally worked the night before.
__________________

The MVPlaya is offline  
Old 01-29-2006, 04:39 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

goto control panel | system properties, click hardware tab, open device manager and look for a network adapter/
__________________

office politics is offline  
Old 01-29-2006, 06:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Default

nothing is lsited there...i think i caught a virus..
The MVPlaya is offline  
Old 01-30-2006, 12:04 AM   #4 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

are the leds lit on the network card? can you reseat the card?
office politics is offline  
Old 01-30-2006, 01:18 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Default

NOTHING IS LISTED THERE...NOTHING AT ALL.not one device.
The MVPlaya is offline  
Old 01-30-2006, 01:41 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default

Is it onboard or a pci or something? But yeah, there could be many things you could try first. Such as running a hijack this, winsock fix, or checking that your network card hasnt been disabled(but you can't seem to see it, so not completly sure on that one).
__________________
The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Old 01-30-2006, 01:43 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default

Oh, and if you have caught a virus why don't you update your virus software or if you don't have any then download some free software such as avast and do a complete scan.
Hope it works out for ya
__________________
The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Old 01-30-2006, 02:43 AM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

If you dont have any device listed there why dont you just try to reinstall you drivers. That should help solve that problem. I would suggest updateing you AV and scanning first. Then try to reinstall the drivers if it finds nothing.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-30-2006, 03:25 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Default

the computer is old, so I doubt I can even find the drivers for the computer. I will try to download some free software and burn it to a cd...I'll see.

But I mean, if nothing is listed at all in the device manager, that's a significant problem.
The MVPlaya is offline  
Old 01-30-2006, 03:27 AM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 48
Default

I agree with Makaveli213. You have a driver problem. Rt clk "my computer", click on manage, then click on devices and see if there are any yellow ? or !. If so, then rt clk on the yellow and click "properties". You can then tell Windows to re-install the drivers. You might have to re-install the mobo disc.
__________________

figero is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.