installing xp over pre-installed vista 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-07-2007, 09:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 20
Question installing xp over pre-installed vista 2

Hi! ive read the earlier posts about having dual os (xp&vista)

im having a similar problem and i just want to explain the details so, hopefully, you could guide me on how to fix the problem..so here's what happened

i just bought a new pc w/a pre-installed vista (eval copy only)..since i didn't want to purchase vista anyway, i decided to just reinstall the xp from my old pc which i am replacing... i was able to install xp but when the computer rebooted, it said that there was error loading OS... so i booted from cd again and reinstalled xp...again,i was able to run setup successfully but the same problem, error loading OS... i tried it one more time but i could no longer run setup...it would only take me until the "setup is inspecting your hardware..." and then the screen will turn blank... the cd is ok, i tried it on the old pc and it works fine...
here's a list of what i've done so far:

1. reformatted the hard drive by putting it as an external hard drive w/c connects thru USB... already tried quick and normal format but it still does not work...
2. tried inspecting the hard drive w/ norton's disk doctor and it was able to detect errors on the d drive(the disk has 2 partition by the way)

im still getting the same errors... please help...

p.s. i've already downloaded the drivers but how can i use them if i dont have os?would i just put those in the drivers folder in the nstallation cd?
__________________

bopol is offline  
Old 10-07-2007, 10:47 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: installing xp over pre-installed vista 2

I had a problem kinda like this... Go download Boot 'N Nuke or Killdisk, burn to CD, and wipe the drive that way. Then try to re-install XP.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 10-08-2007, 01:57 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 20
Default Re: installing xp over pre-installed vista 2

Thank you! il go ahead and do that... hopefully this will do te trick also... thanks again!
bopol is offline  
Old 10-08-2007, 03:25 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 20
Default Re: installing xp over pre-installed vista 2

whew! finally have my system up and running... i think i looked too far ahead... i just ran the setup from cd, connected the new HD as slave, deleted the partition..repartitioned them and installed the OS... thanks for the ideas though, im sure il be able to use them in the future, specially the delete softwares...
bopol is offline  
Old 10-08-2007, 12:13 PM   #5 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: installing xp over pre-installed vista 2

No problem, glad you got it figured out =). And yeah, those delete softwares permanently delete data (formatting doesn't permanently delete data, as you can still get data back with a data recovery program after you format).
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installed xp then installed vista now i want to remove xp ? kurtowns Microsoft Windows and Software 0 09-07-2007 08:50 AM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM
Just installed Vista, very good but 2 issues please help! jonny_uk Microsoft Windows and Software 2 06-03-2007 03:53 PM
Does the Acer Windows Vista have to be installed on a ACER or on ANY PC? Comptech Microsoft Windows and Software 3 04-09-2007 06:25 PM
Installing Flash Player on Vista? shortstop20 Microsoft Windows and Software 1 03-26-2007 05:55 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.