Installing windows xp on slave drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-04-2004, 12:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to thaShady Send a message via Yahoo to thaShady
Default Installing windows xp on slave drive

I currently have sp2 installed in my C: drive but when I put in the XP Pro CD, it says that I already have the newest version, and it doesnt even let me decide what drive I want to put it on. I want to put it on the E: drive. The slaved drive belongs to my friend, we were transferring all his songs over my computer, then formatting his, then transferring the songs back over. But, I cant re-install windows on his. What should I do?
__________________

thaShady is offline  
Old 12-04-2004, 01:06 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 126
Default

In order to install windows on his you are going to have to unhook your drive and make his the master. After this install yours as the slave and you should be able to access your drive from his and copy the songs over. Then just remove his drive and set yours up as master.

This is a bad idea though, you should be installing windows with the hard drive in the computer it is going to stay in. There are lots of problems that can come up from installing an OS in another computer and just transfering it over.

Josh
__________________

__________________
<img src=\"http://dc.liquidninjas.com/dc/ln_dc_sigs.php?xfahuser=Josh18657&xfahteam=13285\" >
Josh18657 is offline  
Old 12-04-2004, 01:07 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to thaShady Send a message via Yahoo to thaShady
Default

I cant because his wont boot properly, thats why I was formatting it to begin with.
thaShady is offline  
Old 12-04-2004, 01:09 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 126
Default

If it won't boot to the XP CD then it is not an OS or hard drive problem. Make sure his computer is set up to boot from CD before hard drive.

Josh
__________________
<img src=\"http://dc.liquidninjas.com/dc/ln_dc_sigs.php?xfahuser=Josh18657&xfahteam=13285\" >
Josh18657 is offline  
Old 12-04-2004, 04:42 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

put it in your case, copy the music to your hard drive.

put it back in his case, then you install xp on it

now you can network it to tranfer the songs back or you can put the hard back on your computer as slave to do it
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 12-08-2004, 04:35 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

With windows XP it wont be a problem switching hard drives with WIN 98 it sucked but it goes pretty smooth with XP.You just have to install your motherboard drivers after you switch.And run a clean up program to remove any old dlls and clean up the regestry.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.