Installing Windows XP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-17-2008, 07:30 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Default Installing Windows XP

Ive been trying to install windows xp pro onto a compaq presario 5000 for the last 2 months but it doesnt want to go. i tried a flat out cd boot, but i get an error "NTLDR file is missing" (never pressed a key when it said "Press any key to boot from cd...")

and when i do press a key it just sits there doing nothing.

I tried using the setup disks from microsoft at How to obtain Windows XP Setup boot disks
but right b4 the installation starts i get an error, "Value 0 in the setupsomethingorother file is corrupt or missing"

I tried to install windows xp pro from inside windows 2000 pro, but the stuff freezes the second i click install windows xp from the autorun menu's.

i tried installing it from inside dos (using a boot disk), but any file i try to access of the CD from it says its not accessable threw dos. (just typing setup.exe and enter)

any other options or fixs anyone can think of?

also, the CD is a copy of the original since my dad keeps it safe so i dont loose it or damage it like usual...and he doesnt remember were he put it lol.

but its a legit copied of it.

oh...and yes, the drive is formatted right. and theres no partitions.
__________________

ChemicalMonkey is offline  
Old 01-17-2008, 08:02 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Installing Windows XP

Your CD is scratch or dirty or just not a good copy. I, too, have banged my head over the error and several others it kept throwing up. It was the disk I was using. Once I tried a new one, it went fine.

You can download a new copy... there are multiples online in certain places. You are using it legally, so it is just a copy. Make sure to get the same version as the key you have.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-17-2008, 08:05 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Default Re: Installing Windows XP

damnit...i was hoping it wouldnt come down to that...its gonna take forever to download it since my max speed is 28.7kbps lol

guess ill just clean off the disk and try to remove the 2 minor scratchs...and cross my fingers till they break lol
ChemicalMonkey is offline  
Old 01-17-2008, 08:29 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Default Re: Installing Windows XP

ok, that didnt work....and i cant find any links on the web for a free download or anywere that lets you put in your key to verify that you have purchased it to get a download. am i not looking good enough, or do they not exist?
ChemicalMonkey is offline  
Old 01-17-2008, 08:49 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Installing Windows XP

You will haev to go thru a torrent to get a XP disc. M$ doesnt offer one for free. You would have to contact Compaq to see if they can sen you a replacement disc but that would wind up costing you like $10.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-17-2008, 10:10 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Installing Windows XP

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
You will haev to go thru a torrent to get a XP disc. M$ doesnt offer one for free. You would have to contact Compaq to see if they can sen you a replacement disc but that would wind up costing you like $10.
Stuffing an XP disc down 28kbps is gonna be tough.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 01-18-2008, 12:33 AM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Installing Windows XP

I would do a ram and diagnostic check too
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 01-18-2008, 05:20 AM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Installing Windows XP

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
Stuffing an XP disc down 28kbps is gonna be tough.
That is true but there is no other option. Unless you want to snail mail him one.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-18-2008, 08:57 AM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default Re: Installing Windows XP

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
Stuffing an XP disc down 28kbps is gonna be tough.
Stop whining , one night of good sleep and torrent and it's done.
__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 01-18-2008, 10:10 AM   #10 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Installing Windows XP

Quote:
Originally Posted by Preacher View Post
Stop whining , one night of good sleep and torrent and it's done.
700MB / 28.7kbps - Google Search
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Download Windows Vista Service Pack 1 Beta Osiris Microsoft Windows and Software 0 10-14-2007 11:57 AM
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 03:57 AM
Reformating without installing windows??? protecters touch Hardware Repairs and Troubleshooting 10 09-21-2007 06:02 PM
Installing a new HD in windows XP DocShady Microsoft Windows and Software 3 05-13-2007 03:16 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.