Installing windows using SATA drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2004, 04:00 PM   #1 (permalink)
elp
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 22
Default Installing windows using SATA drive

Anyone know how to install windows on a single sata drive? It says that no hard drives found to install on.
__________________

elp is offline  
Old 07-14-2004, 04:37 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

Either get the drivers for it or go into bios and disable SATA (set it to IDE compatability mode) and install. Once thats done, download and install SP2 and install it. When you do that, go back into bios and re enable SATA support.
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 07-14-2004, 05:32 PM   #3 (permalink)
elp
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 22
Default

thanks for the info.. whats sp2 btw?
elp is offline  
Old 07-14-2004, 07:09 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 8
Default

Service Pack 2, I suppose Although SP1 should be able to work with SATA drives too.
Claw is offline  
Old 07-14-2004, 09:17 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

yeah but SP1 had some issues, SP2 makes it more stable AND includes SP1 updates.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 07-16-2004, 11:31 AM   #6 (permalink)
elp
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 22
Default

thanks guys!
elp is offline  
Old 07-16-2004, 11:46 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 558
Default

MicroBell posted on this in the Hardware Zone. Includes some info on installing Windows on a SATA hard drive. Also includes RAID information, so you will have to read through it for your information.

http://www.techist.com/showthread.php?threadid=17936
__________________
<img src=\"http://gfx.statgfx.com/old/folding.cgi?&username=hilowe&teamid=12864&trans=ye s&template=fah_original&.jpg\" alt=\"www.Statgfx.com\" />
hilowe is offline  
Old 07-16-2004, 02:08 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 85
Send a message via Yahoo to Aggdaddy
Default

Where do you get SP2 from? I thought it wasn't going to be available until August?
Aggdaddy is offline  
Old 07-17-2004, 02:36 AM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 808
Default sp2

You can get sp2 through update now, I did it today
derrmc is offline  
Old 07-17-2004, 04:35 AM   #10 (permalink)
elp
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 22
Default

There is a famous saying though "if it works don't fix it". Sometimes updates can do more harm than good. Best to make backups.
__________________

elp is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.