Installing Vista with 4GB installed. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-19-2007, 01:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2007
Posts: 21
Default Installing Vista with 4GB installed.

I have all my new computer parts arriving tommorow aswell as a copy of Vista x64 home. However i have read a lot on these forums about vista having problems with 4GB RAM installed, so my question is thus. Should i physically install just 2GB of RAM, then install Vista and perform any neccesary tweaks before then adding the additional 2GB. Or is it possible now with more recent versions of Vista too simply have all 4GB on the board before installing vista?

Any help would be apreciated guys,

Neodr31 is offline  
Old 12-19-2007, 01:21 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Black Falcon 921's Avatar
Join Date: Dec 2007
Location: Cypress, Texas
Posts: 562
Default Re: Installing Vista with 4GB installed.

when I built my computer I was able to use all four when I installed the 64 bit ultimate. I don't think that you should have a problem with your set up, of four gigs but if for some reason you do then you can still use two for the install and then pop the other two in when the install is complete. You might also have to update your bios for the board your getting but probably not.

Black Falcon 921 is offline  
Old 12-19-2007, 01:30 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: Installing Vista with 4GB installed.

you should be fine with installing all at once. ram limits or quirks are only relegated to 32 oses
Windows Vista: 64-bit Editions
atomic tofu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accidentally Installed Vista Twice Ajax413 Microsoft Windows and Software 2 12-01-2007 04:31 PM
installed xp then installed vista now i want to remove xp ? kurtowns Microsoft Windows and Software 0 09-07-2007 07:50 AM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 04:31 PM
Just installed Vista, very good but 2 issues please help! jonny_uk Microsoft Windows and Software 2 06-03-2007 02:53 PM
Does the Acer Windows Vista have to be installed on a ACER or on ANY PC? Comptech Microsoft Windows and Software 3 04-09-2007 05:25 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:17 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.