install xp fail.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-13-2004, 12:09 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6
Unhappy install xp fail..

ok, i am really in deep trouble now, i messed up my friend computer.
compaq cpu 733, ram256 and hd 20g.

i format his compaq computer and then install xp pro, during installation error message pop up, (fatal errer %windows% asmi_fail),
that all i can recalled.

i enter bios/cmos saw this:
uiu
save to diskette
boot


ok, i am really in deep trouble now, i messed up my friend computer.
compaq cpu 733, ram256 and hd 20g.

i format his compaq computer and then install xp pro, during installation error message pop up, (fatal errer %windows% asmi_fail) click ok computer shutdown.
that all i can remember.

his bios/cmos have this:
uiu
save to diskette
boot
only this things i can remember.


i am think of replacing a hd that have already installed winxp to his computer, can this work??
but i used the same cd winxp instill to my computer without any problem.
hmm, do i need a third party or whatever from compaq company...
__________________

donkeykong is offline  
Old 08-14-2004, 11:00 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 276
Default

Yes, if it has XP already installed it will work. If you take his hard drive, but it in your PC, then load XP then put it back in it should work fine.
__________________

__________________
Windows Loaded .... System In Danger.

Keyboard Not Found .... Press F9 To Continue.
horris1st is offline  
Old 08-14-2004, 03:04 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 15
Default

On some older computers (Pentium III and older) you have to update the BIOS before you can install XP. It will usually tell you that if that is the case though.

As far as installing it on one computer and then moving the HD to another, good luck. I have rarely gotten this to work to to the difference in hardware from one machine to the other. It will usually freeze while booting up.
techserv is offline  
Old 08-14-2004, 11:33 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6
Default

i am just worry about bios/cmos setting now, because it has security feature. I could not find bios-logo and anti-virus at bios/cmos.

I will save the bios/cmos configuration into a floppy disk and add hardware and software diagnosis program.

I had downgrade his os, it working fine after downgrade.
it is a 2nd hand Compaq tower which is no cd and diskette but have xp installed and working fine, just one program couldn't install...

I'll post bios/cmos configuration in here. if you have more idea or comments, please don't hesitate to write to me.

tia.
donkeykong.
donkeykong is offline  
Old 08-15-2004, 09:44 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 26
Send a message via ICQ to ko0pa Send a message via AIM to ko0pa
Default

Hmm lets hear an update?

Like techserv said:
Quote:
Originally posted by techserv:

As far as installing it on one computer and then moving the HD to another, good luck.
that made my day lol "Good Luck." Because I know what he means. Xp does promote the fact that it is possible for it to update like this, but i rarely see it happening correctly. Even when this is done i still see a noticable difference in performance. I would suggest flash his bios (well since it's compaq I'm not sure how they do bios updates *shrugs*) and then try again. Also make sure in his bios that anti-virus is disabled along with shadowing. Also being as compaq,dell, and the rest of the companys give you very shady bios's that aren't very helpful (excluding a few) you may want to just stick with ME or 98SE. Tell him to upgrade and you build him one You can build a decent gaming rig for about $480 off newegg or just a good business pc for $350.

Koopa Out
ko0pa is offline  
Old 08-16-2004, 08:20 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6
Default

thanks all!
everything is back to normally but i need to disable the bios-logo, below is my friend bios/cmos current setting. basically the setting simple either ENABLE or DISABLE but so many....



System ROM
686P2 v1.13
Chassis Serial Number
7038DYSZ0213
Asset Tracking Number
7038DYSZ0213

Removable Media Boot
*Enable
Disable
Removable Media Write
*Enable
Disable
Primary IDE Controller
*Enable
Disable
Secondary IDE Controller
Disable
*Enable
Diskette MBR Validation
Disable
*Enable
Emulation Type\IDE Primary 0
None
*Hard Disk
Diskette
CD-ROM
Multisector Transfers\IDE Primary 0
Disable
8
*16
Quiet Drive\IDE Primary 0
*Performance
Quiet
Transfer Mode\IDE Primary 0
PIO 0
Max PIO
Enhanced DMA
Ultra DMA 0
*Max UDMA
Translation Mode\IDE Primary 0
*Bit Shift
LBA Assisted
User
Off
Cylinders\IDE Primary 0
1023
Heads\IDE Primary 0
240
Sectors\IDE Primary 0
63
Emulation Type\IDE Primary 1
*Not Installed
Hard Disk
Diskette
CD-ROM
Multisector Transfers\IDE Primary 1
*Not Installed
8
16
Quiet Drive\IDE Primary 1
*Not Installed
Quiet
Transfer Mode\IDE Primary 1
*Not Installed
Max PIO
Enhanced DMA
Ultra DMA 0
Max UDMA
Translation Mode\IDE Primary 1
*Not Installed
LBA Assisted
User
Off
Cylinders\IDE Primary 1
0
Heads\IDE Primary 1
0
Sectors\IDE Primary 1
0
Emulation Type\IDE Secondary 0
None
Hard Disk
Diskette
*CD-ROM
Multisector Transfers\IDE Secondary 0
*Disable
8
16
Quiet Drive\IDE Secondary 0
*Performance
Quiet
Transfer Mode\IDE Secondary 0
PIO 0
Max PIO
*Enhanced DMA
Ultra DMA 0
Max UDMA
Translation Mode\IDE Secondary 0
*Bit Shift
LBA Assisted
User
Off
Cylinders\IDE Secondary 0
0
Heads\IDE Secondary 0
0
Sectors\IDE Secondary 0
0
Emulation Type\IDE Secondary 1
*Not Installed
Hard Disk
Diskette
CD-ROM
Multisector Transfers\IDE Secondary 1
*Not Installed
8
16
Quiet Drive\IDE Secondary 1
*Not Installed
Quiet
Transfer Mode\IDE Secondary 1
*Not Installed
Max PIO
Enhanced DMA
Ultra DMA 0
Max UDMA
Translation Mode\IDE Secondary 1
*Not Installed
LBA Assisted
User
Off
Cylinders\IDE Secondary 1
0
Heads\IDE Secondary 1
0
Sectors\IDE Secondary 1
0
Diskette A:
Not Installed
5.25" 360 KB
5.25" 1.2 MB
3.5" 720 KB
*3.5" 1.44 MB
Diskette B:
*Not Installed
5.25" 360 KB
5.25" 1.2 MB
3.5" 720 KB
3.5" 1.44 MB
Boot Order
Hard Drive (C
IDE CD-ROM Drive
Diskette Drive (A
PnP Device #1
PnP Device #2
PnP Device #3
PnP Device #4
PnP Device #5
Controller Order
Hard Drive (C
IDE CD-ROM Drive
Diskette Drive (A
PnP Device #1
PnP Device #2
PnP Device #3
PnP Device #4
PnP Device #5
Legacy Storage Controller Boot
*Disable
Enable
Setup Password

Power-On Password

Network Server Mode
*Disable
Enable
Password Prompt on Warm Boot
*Disable
Enable
Cover Lock
*Unlock
Lock
Cover Removal Sensor
*Unlock
Lock
Serial Port A
Device hidden
*Device available
Serial Port B
Device hidden
*Device available
Parallel Port
Device hidden
*Device available
USB Port
Device hidden
*Device available
System Audio
Device hidden
*Device available
Network Controller
Device hidden
*Device available
Network Service Boot
Disable
*Enable
Enter Ownership Tag

Enter UUID
5268CCEEFC8ED4119F1E2DE339742821
Master Boot Record Security
*Disable
Enable
Energy Saver Mode
Minimal
*Advanced
Disable
Hard Drive Timeout (in minutes)
Never
10
*15
20
30
60
120
180
240
System Timeout (in minutes)
Never
5
10
*15
20
30
40
50
60
120
180
240
Power Button
On/Off
*Sleep/Wakeup
Power LED Blinks During Standby
Disable
*Enable
POST Mode
FullBoot
FullBoot Every 07 Days
FullBoot Every 14 Days
FullBoot Every 21 Days
FullBoot Every 28 Days
*QuickBoot
POST Messages
Enable
*Disable
Safe POST
*Disable
Enable
F9 Prompt
Enable
*Disable
F10 Prompt
*Enable
Disable
F12 Prompt
Enable
*Disable
Option ROM Prompt
*Enable
Disable
Remote Wakeup Boot Source
Remote Server
*Local Hard Drive
After Power Loss
*Off
On
UUID
*Disable
Enable
POST Delay (in seconds)
*None
5
10
15
20
I/O APIC Mode
Disable
*Enable
PCI Bus Mastering
*Enable
Disable
PCI SERR# Generation
Disable
*Enable
PCI VGA Palette Snooping
*Disable
Enable
Printer Mode
Bi-Directional
*EPP+ECP
Output-Only
Num Lock State at Power-On
*Off
On
PME Wakeup Events
*Enable
Disable
Processor Cache
*Enable
Disable
Processor Number
*Disable
Enable
ACPI S3 Support
Disable
*Enable
ACPI S3 Video REPOST
*Disable
Enable
ACPI S3 Hard Disk Reset
*Disable
Enable
ACPI S3 PS2 Mouse Wake Up
Disable
*Enable
Integrated Video
*Disable
Enable
AGP Aperture Size
*64 MB
32 MB
Monitor Tracking
*Disable
Enable
donkeykong is offline  
Old 08-16-2004, 08:42 AM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

[QUOTE]Originally posted by techserv
[B]On some older computers (Pentium III and older) you have to update the BIOS before you can install XP. It will usually tell you that if that is the case though.

My MMX200 runs with XP with a 1998 BIOS!!
Before the BIOS update (1997) it ran also
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.