Install problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-07-2006, 12:52 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Angry Install problems

am running:

Acer RC900
Intel p4 3200mhz
200gb hd
ATI radeon 9800 pro
Windows Xp sp2

I am having this problem with 3 programs, 1: Rome: Total War, 2: Trust Webcam setup and 3: a DCA-540 mobile phone manager.

Each of these setups get right to the end of the installation and then quits with a "The wizard has been interrupted before {app name} was completely installed" message
I had no problems installing Rome: TW previously, but then I did a complete wipe of my hard drive and reinstalled everything (I had a nasty virus i couldnt shake off) but now it wont install.
I have created a log of the install for the mobile phone manager, perhaps it will make sense to someone, and I will create logs for the others when i get a chance.

15:42:15 | Log file created 8-7-2006
15:42:15 | Time: 15:42:15
15:42:15 | ################################################## ###########
15:42:15 | # DEBUG INFO #
15:42:15 | ################################################## ###########
15:42:15 | CMDLINE =
15:42:15 | COMMONFILES = C:\Program Files\Common Files\
15:42:15 | DISK1TARGET = C:\Program Files\InstallShield Installation Information\{6BAA26DB-2D4E-42B6-BC3F-3B58144A64B6}
15:42:15 | FOLDER_DESKTOP = C:\Documents and Settings\All Users\Desktop\
15:42:15 | FOLDER_PROGRAMS = C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\
15:42:15 | FOLDER_STARTMENU = C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\
15:42:15 | FOLDER_STARTUP = C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup\
15:42:15 | INFOFILENAME =
15:42:15 | INSTALLDIR = C:\Program Files\Mobile Phone Manager\
15:42:15 | ISRES = C:\DOCUME~1\Tommy\LOCALS~1\Temp\{6BAA26DB-2D4E-42B6-BC3F-3B58144A64B6}\_isres.dll
15:42:15 | ISUSER = C:\DOCUME~1\Tommy\LOCALS~1\Temp\{6BAA26DB-2D4E-42B6-BC3F-3B58144A64B6}\_isuser.dll
15:42:15 | ISVERSION = 7.7.0.262
15:42:15 | MEDIA = DATA
15:42:15 | PRODUCT_GUID = {6BAA26DB-2D4E-42B6-BC3F-3B58144A64B6}
15:42:15 | SHELL_OBJECT_FOLDER =
15:42:15 | SRCDIR = f:\
15:42:15 | SRCDISK = f:
15:42:15 | SUPPORTDIR = C:\DOCUME~1\Tommy\LOCALS~1\Temp\{6BAA26DB-2D4E-42B6-BC3F-3B58144A64B6}\
15:42:15 | TARGETDIR = C:\Program Files\Mobile Phone Manager\
15:42:15 | TARGETDISK = C:
15:42:15 | UNINSTALLKEY = InstallShield_{6BAA26DB-2D4E-42B6-BC3F-3B58144A64B6}
15:42:15 | UNINSTALL_DISPLAYNAME = Mobile Phone Manager
15:42:15 | UNINSTALL_STRING = C:\PROGRA~1\COMMON~1\INSTAL~1\Driver\7\INTEL3~1\ID river.exe /M{6BAA26DB-2D4E-42B6-BC3F-3B58144A64B6} /l2057
15:42:15 | WINDIR = C:\WINDOWS\
15:42:15 | WINDISK = C:
15:42:15 | WINSYSDISK = C:
15:42:15 | WINSYSDIR = C:\WINDOWS\system32\
15:42:15 | USERNAME = Tommy
15:42:15 | VersionMsi = 3.01
15:42:15 | ProductVersion = 3.05.28.51.2.0
15:42:15 | found Esi in Setup
15:42:15 | no RIM BBDesktop in Setup
15:42:15 | found GPRS MA in Setup
15:42:15 | BUILD_DATE :08/02/05 21:06:45
15:42:15 | OS: Windows XP
15:42:15 | OS: ServicePack: 2
15:42:15 | OS: user is logged in under NT with administator rights.
15:42:15 | OS: the shell is Explorer.
15:42:15 | OS: the processor is Intel.
15:42:15 | OS: operating system's version: 5.1
15:42:15 | OS: Windows Version: 5.1
15:42:15 | ################################################## ###########
15:42:15 | try to run: cmd /c "f:\pre.bat "
15:42:16 | run: cmd /c "f:\pre.bat "finished Wait
15:42:16 | Debug: ProgDefGroupType is COMMON!
15:42:16 | ### OnBegin() end
15:42:16 | ### OnFirstUIBefore() begin
15:42:16 | check OS
15:42:16 | BUGFIX delete old RegKey: Installer\Products\BD62AAB6E4D26B24CBF3B38541A4466 B
15:42:16 | Software\Microsoft\Installer\Products\BD62AAB6E4D2 6B24CBF3B38541A4466B
15:42:16 | ## begin parseCommand_first()
15:42:16 | Commandline:
15:42:16 | ## end parseCommand_first()
15:42:16 | ### Dlg_SdWelcome
15:42:17 | ### Dlg_ChosePhone
15:42:17 | ## begin GetPhoneDialog()
15:42:17 | TelefonType is set to S65
15:42:17 | ## end GetPhoneDialog()
15:42:17 | ## begin checkCommandlineAllowed
15:42:17 | CMDLINE = ''
15:42:17 | ## end checkCommandlineAllowed
15:42:17 | ### Dlg_SdLicense
15:42:18 | ### Dlg_SdAskDestPath
15:42:18 | ### Dlg_SetupType
15:42:19 | ### Dlg_SdFeatureTree
15:42:19 | ## begin parseCommand_first()
15:42:19 | Commandline:
15:42:19 | ## end parseCommand_first()
15:42:19 | ## begin SetSelectedComponents()
15:42:19 | set to S55/SL55/M55
15:42:19 | TYPICAL
15:42:19 | ## end SetShownComponents()
15:42:19 | ## Begin checkOutlook
15:42:19 | ## End checkOutlook
15:42:19 | ## Begin checkLotusNotes
15:42:19 | ## End checkLotusNotes
15:42:19 | Select SDSSYMBIAN\SDS_SYNC\OutlookExpress
15:42:19 | ### Dlg_SdSelectFolder
15:42:19 | ## begin parseCommand_first()
15:42:19 | Commandline:
15:42:19 | ## end parseCommand_first()
15:42:19 | Dlg_SdSelectFolder
15:42:19 | SHELL_OBJECT_FOLDER = Mobile Phone Manager
15:42:19 | szfolder = Mobile Phone Manager
15:42:19 | ### Dlg_SdStartCopy
15:42:19 | SHELL_OBJECT_FOLDER = Mobile Phone Manager
15:42:20 | SHELL_OBJECT_FOLDER = Mobile Phone Manager
15:42:20 | ### OnFirstUIBefore() end
15:42:43 | ### BEGIN: MPM_PROGRAMM_Installing
15:42:43 | Debug: ProgDefGroupType is COMMON!
15:42:43 | ### END: MPM_PROGRAMM_Installing
15:42:43 | ### launch check_setting (DESSYMBIAN) ###
15:42:43 | ### check_setting () return false ###
15:42:43 | ## get_language() begin
15:42:43 | ## get_language() end
15:42:43 | #### start set_register ####
15:42:43 | try to register key: 2 value: 2057
15:42:43 | register SCfgSrv.exe again..
15:42:43 | try to run: C:\Program Files\Mobile Phone Manager\bin\SCfgSrv.exe /regserver
15:42:43 | Error: starting C:\Program Files\Mobile Phone Manager\bin\SCfgSrv.exe /regserver
15:42:43 | Error: Could not create EnvironmentServer
15:42:43 | #### end set_register ####
15:42:43 | Debug: ProgDefGroupType is PERSONAL!
15:42:43 | BEGIN install GPRS_MODEM
15:42:43 | try to install GPRS MA
15:42:43 | try to run: C:\Program Files\Mobile Phone Manager\GPRS\setup.exe -s -p"C:\Program Files\Mobile Phone Manager\GPRSv2" -m"C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Mobile Phone Manager"
15:42:43 | Error: starting C:\Program Files\Mobile Phone Manager\GPRS\setup.exe -s -p"C:\Program Files\Mobile Phone Manager\GPRSv2" -m"C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Mobile Phone Manager"
15:42:43 | install GPRS MA -> SUCCEDED
15:42:43 | ## get_language() begin
15:42:43 | ## get_language() end
15:42:43 | ## installDriver
15:42:43 | try to install C:\WINDOWS\inf\SiemensSX1IrDA.inf
15:42:43 | Error: install Driver C:\WINDOWS\inf\SiemensSX1IrDA.inf File do not exists
15:42:43 | ## END installDriver
15:42:43 | ## installDriver
15:42:43 | try to install C:\WINDOWS\inf\mdmirmdm.inf
15:42:43 | Error: install Driver C:\WINDOWS\inf\mdmirmdm.inf File do not exists
15:42:43 | ## END installDriver
15:42:43 | ## installDriver
15:42:43 | try to install C:\WINDOWS\inf\siusbmod.inf
15:42:43 | Error: install Driver C:\WINDOWS\inf\siusbmod.inf File do not exists
15:42:43 | ## END installDriver
15:42:43 | ## installDriver
15:42:43 | try to install C:\Program Files\Mobile Phone Manager\driver\ActSer\device.inf
15:42:43 | Error: install Driver C:\Program Files\Mobile Phone Manager\driver\ActSer\device.inf File do not exists
15:42:43 | ## END installDriver
15:42:43 | ### end install_SymbianMessenger ###
15:42:43 | END istall GPRS_MODEM

It seems to have a problem with

15:42:43 | try to register key: 2 value: 2057
15:42:43 | register SCfgSrv.exe again..
15:42:43 | try to run: C:\Program Files\Mobile Phone Manager\bin\SCfgSrv.exe /regserver
15:42:43 | Error: starting C:\Program Files\Mobile Phone Manager\bin\SCfgSrv.exe /regserver
15:42:43 | Error: Could not create EnvironmentServer
15:42:43 | #### end set_register ####

hope this helps, I will post the other logs when I get a chance
Edit/Delete Message
__________________

irnbru is offline  
Old 08-07-2006, 01:15 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

it looks like its not finding the files thats odd have you tried redownloading the install for any of the programs
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-07-2006, 01:17 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

yes, I have tried the latest version of the Trust Webcam Installer from their website...
irnbru is offline  
Old 08-07-2006, 01:22 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

have you tried turning off all firewalls? would you mind posting a log of another program please.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-07-2006, 04:45 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Installshield doesnt seem to want me to create a log for the webcam. Any software loggers I can use?

I will try Rome: TW shortly
irnbru is offline  
Old 08-07-2006, 05:05 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Tried Rome, wont create a log file, all 3 programs get to the point of "publishing product information" when they give the error message, except Rome, which just crashes to desktop
irnbru is offline  
Old 08-07-2006, 05:10 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

hmmm very strange i doubt this has anything to do with it but just try running some spyware and antivirus programs aswell as making sure a firewall isnt blocking the programs. ill have to think about this for a while though in the mean time try that.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-07-2006, 05:13 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

Been there n done that, other forums have suggested uninstalling sp2 because this seems to be the cause of the problems, but it didnt help for me. although, didnt try it again in safe mode after unistalling sp2, will try that and post back asap...
irnbru is offline  
Old 08-08-2006, 09:17 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default

I think I am gonna bite the big one, reinstall xp... (unless someone come in with a new fix suggestion within the next hour or so) because I have spent the last few days trying various fixes and workarounds to get these to install...

I will post back my results when I get them installed (or not)
__________________

irnbru is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.