IE and the pop-up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-04-2004, 10:31 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 154
Red face IE and the pop-up

Ok first thing first. i got a pal here that has a problem with his Internet Explorer (IE). Its not working in a way that evrerytime you open it, a message will show and you will end up pressing the "end now" button. mesage shows "IE needs to be shutdown...somthing like that. anyway, we can browse the net using Outlook so currently we dont deal much on the IE problem since we can still browse the net but anyway, if anyone here knows the solution for this, youll be of great help to us.

second thing, on my PC, IE is ok but i have a problem with my pop up. everytime a click a certain link that needs a new window to open, it will not show you only the IE window with nothing on it. i already check with my spyware and ad aware and delete all the unnesesary files but still got the same problem.

right now im using netscape to reach some help.
anyonw? thanks.
__________________

__________________
http://www.panda.org

-- Make This World a Better Place to live In... Care for all the Living --
Press_F1 is offline  
Old 02-04-2004, 10:52 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 154
Default

what an IE repair? where can i find it? as ive said I already use SPybot and Ad-aware software and delete files a ssociated to it but still got the same problem.

Thanks.
__________________

__________________
http://www.panda.org

-- Make This World a Better Place to live In... Care for all the Living --
Press_F1 is offline  
Old 02-04-2004, 10:59 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
dethangel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 934
Default

your os install disk should have an IE repair
dethangel is offline  
Old 02-04-2004, 11:19 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 204
Default

In the error message that u get, click on "details button". Look for the entry that says "module name". If it says winshow.dll do the following.
click on start, run type cmd, hit ok
go to the following directory c:\windows\system
type in the following command
regsvr32 /u winshow.dll
this is a spyware that is creating a lot of problem these days
hope this works
__________________
One disk to rule them all,
One disk to bind them,
One disk to hold the files
And in the darkness grind \'em.
maverick_teck is offline  
Old 02-05-2004, 03:07 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 154
Default

Thanks alot for all your info.
ok for those who will encounter the same problem... i use first the system restore in WinXP ( for the Pc that has the IE error) then follow what maverick says since system restore is not of much help.
anyway, i still have this pop-up problem on my own PC.
thanks again
__________________
http://www.panda.org

-- Make This World a Better Place to live In... Care for all the Living --
Press_F1 is offline  
Old 02-05-2004, 05:57 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Quote:
Originally posted by Press_F1
Thanks alot for all your info.
ok for those who will encounter the same problem... i use first the system restore in WinXP ( for the Pc that has the IE error) then follow what maverick says since system restore is not of much help.
anyway, i still have this pop-up problem on my own PC.
thanks again
Give this a shot.

Go into the Control Panel>Add/Remove Programs/Windows Compnents.. The uncheck IE then click next. This will remove it from the system. Then reboot. Then do the samething, but this time add it back. Then reboot. Then go to www.microsoft.com and download/install IE6 w/spa even if you have XP just do it again, then reboot. This "should" take care of any IE glitches.
Win2kpatcher is offline  
Old 02-05-2004, 07:27 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 154
Default

Ok ill give it a shoot. thanks bro.
__________________
http://www.panda.org

-- Make This World a Better Place to live In... Care for all the Living --
Press_F1 is offline  
Old 02-05-2004, 02:35 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 33
Default

try the IE repaire first
type inf in the start->RUN
look for a file by the name-ie (.inf)
-right click andchoose the install
-may ask for CD(winxp)
in the white box type-c:\i386
hit OK
would repaire IE
startec is offline  
Old 02-08-2004, 04:03 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 154
Default

now its working. Thanks a lot guys.
Tech-heaven rules!
__________________

__________________
http://www.panda.org

-- Make This World a Better Place to live In... Care for all the Living --
Press_F1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.