Icons and winxp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-11-2004, 07:14 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 125
Send a message via Yahoo to C_olin
Default Icons and winxp

I was try to change the icon of all of my folders, but i couldnt figure it out!

in the procces of trying to find out how to change the icons, i screwed it up! now whenever double click a folder, a search dialog comes up.... when i rightclick a fold, i see in bold on the top is search and under that, not in bold is open...


i need to fix this!!!!

btw, how can i change all of the folder icons?
__________________

C_olin is offline  
Old 02-11-2004, 10:14 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 333
Send a message via AIM to Harold III
Default

go to your register editor: regedit.exe

under HKEY_CLASS_ROOT, find a key called folder. under folder there's a DefaultIcon, change its path to the path of your desired icon. restart. and that's all.
__________________

__________________
I do this for Aiur. NOT YOU.
Harold III is offline  
Old 02-12-2004, 12:10 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 125
Send a message via Yahoo to C_olin
Default

thanks a lot!!!

but, how can i make open the default command, so i can double click the folder to open it, and not to search it?
C_olin is offline  
Old 02-12-2004, 06:08 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 872
Default

Okay herez what u do

Open an explorer window .. Click on Tools>Folder Options ..Select the File Types Tab ... Scroll on the list n' select File Folder Click on Advanced ..Select the action u want (explore or Open) Clcik on Set as default.

U can repeat the same for the Folder too (u'll find it right before the File Folder opton)
__________________
Screenshots of my Desktop.....Post ur\'s too :D

AMD AthlonXP3000+@ 2.2GHz, Cooler Master Aero 7+, Gigabyte 7NNXP , 1GB Kingston HyperX PC3200 Dual Channel , MSI FX5600 VTDR 256 ,Pinnacle PCTV , 120+120GB Barracuda , Liteon 52x CDRW , Samsung DVDROM , Benq DW1620 16x DVD ReWriter, Phillips 21\" TV,Samsung Syncmaster 763MB,Logitech Cordless MX DUO , Thermaltake Silent PurePower 480W Butterfly Series PSU, Win XP SP2,RH9.
Creative DDTS100 Decoder, Creative Inspire TD7700 7.1 Speakers

Search TF B4 u post { Thanks for this one! Emily :) }
<form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\"><input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
preet2u is offline  
Old 02-12-2004, 05:24 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 125
Send a message via Yahoo to C_olin
Default

ok, im there, but there is no open or explore choices, only find!
C_olin is offline  
Old 02-12-2004, 05:55 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 872
Default

Okay .. in that case .. herez what u do ..

Create a new txt file n' paste all the lines below into it

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder]
@="Folder"
"EditFlags"=dword:000003d2
"TileInfo"="prop:Size"
"BrowserFlags"=dword:00000008

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\DefaultIcon]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00 ,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
00,5c,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00 ,32,00,5c,00,73,00,68,00,\
65,00,6c,00,6c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c ,00,2c,00,33,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell]
@=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\explore]
"BrowserFlags"=dword:00000022
"ExplorerFlags"=dword:00000021

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\explore\command]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00 ,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
00,5c,00,45,00,78,00,70,00,6c,00,6f,00,72,00,65,00 ,72,00,2e,00,65,00,78,00,\
65,00,20,00,2f,00,65,00,2c,00,2f,00,69,00,64,00,6c ,00,69,00,73,00,74,00,2c,\
00,25,00,49,00,2c,00,25,00,4c,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\explore\ddeexec]
@="[ExploreFolder(\"%l\", %I, %S)]"
"NoActivateHandler"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\explore\ddeexec\app lication]
@="Folders"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\explore\ddeexec\ife xec]
@="[]"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\explore\ddeexec\top ic]
@="AppProperties"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\open]
"BrowserFlags"=dword:00000010
"ExplorerFlags"=dword:00000012

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\open\command]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00 ,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
00,5c,00,45,00,78,00,70,00,6c,00,6f,00,72,00,65,00 ,72,00,2e,00,65,00,78,00,\
65,00,20,00,2f,00,69,00,64,00,6c,00,69,00,73,00,74 ,00,2c,00,25,00,49,00,2c,\
00,25,00,4c,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\open\ddeexec]
@="[ViewFolder(\"%l\", %I, %S)]"
"NoActivateHandler"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\open\ddeexec\applic ation]
@="Folders"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\open\ddeexec\ifexec]
@="[]"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\open\ddeexec\topic]
@="AppProperties"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\Test]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\Test\command]
@="%SystemRoot%\\Explorer.exe /e,/idlist,%I,%L"


Now rename the file from .txt to .reg
Double Click on the file n' click on yes .. everything should be fine now
__________________
Screenshots of my Desktop.....Post ur\'s too :D

AMD AthlonXP3000+@ 2.2GHz, Cooler Master Aero 7+, Gigabyte 7NNXP , 1GB Kingston HyperX PC3200 Dual Channel , MSI FX5600 VTDR 256 ,Pinnacle PCTV , 120+120GB Barracuda , Liteon 52x CDRW , Samsung DVDROM , Benq DW1620 16x DVD ReWriter, Phillips 21\" TV,Samsung Syncmaster 763MB,Logitech Cordless MX DUO , Thermaltake Silent PurePower 480W Butterfly Series PSU, Win XP SP2,RH9.
Creative DDTS100 Decoder, Creative Inspire TD7700 7.1 Speakers

Search TF B4 u post { Thanks for this one! Emily :) }
<form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\"><input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
preet2u is offline  
Old 02-12-2004, 06:24 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 11
Send a message via AIM to ErisSharp
Default

to chang an icon you right click the icon or folder go to properties should be a tab that says customize click that and there should be a button that says change Icon but the icon you want must be a .ico there are didffent programs you can get to make images in to icons
ErisSharp is offline  
Old 02-12-2004, 07:22 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 125
Send a message via Yahoo to C_olin
Default

preet2u:

its only in 'file folder' where i cant choose open! not just 'folder'
C_olin is offline  
Old 02-12-2004, 08:17 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 11
Send a message via AIM to ErisSharp
Default

you cant choose open what do you mean you might have some soft of trojan blocking you...
ErisSharp is offline  
Old 02-12-2004, 08:33 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 125
Send a message via Yahoo to C_olin
Default

im clear of all spyware, and i watch my files closly, i doubt i have a trojen.

but, its not that i cant choose it, its just that there is no option for it!

I select File Folder, and the only choices are 'find'! there is not an 'open'!
__________________

C_olin is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.