I want to install XP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-01-2004, 12:42 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 16
Default I want to install XP

Recently my harddrive stop working and I went and got a new one.
and replaced the old one..


Now, My problem is that I don't have a recover disk for my IBM intelli station.. How can I install XP on the New hard drive?


What will I need?
I have XP upgrade.. Do i have to get the full copy?
will this work


Thanks
Ryan.
__________________

ryan11 is offline  
Old 11-01-2004, 12:49 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 51
Default

r u indonesian?

this has nothing to do with his question....PM Ryan if you have an off-his-topic question like this. thanks.
--jak
__________________

__________________
nicholas saputra
nichol is offline  
Old 11-01-2004, 01:22 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 371
Default

You can install from the upgrade, if you have a previous version of windows, like a 98 or 2000 cd. install from the cd and windows will prompt you for a previous version , throw in your old cd and youre all set.
IAM_7154 is offline  
Old 11-01-2004, 02:18 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 16
Default

Actually, I don't have any OS on the hard drive..
So I doubt that I could use an XP update.

But I probably can get my hands on XP pro full.
but how do i install it on my drive C? ( which is completely empty)
ryan11 is offline  
Old 11-01-2004, 02:22 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

make your CD bootable before the HDD in the BIOS. Insert XP CD and start computer.
First step will be to format your HDD. Select full format in order to check every location (takes longer but will isolate bad locations on HDD)
You just follow the prompts to install XP and you can partition your disk if you want. You will have the option between 2 formats, fat32 or NTFS. Fat32 is restricted in size while NTFS is not.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 11-01-2004, 02:37 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Quote:
Originally posted by IAM_7154
You can install from the upgrade, if you have a previous version of windows, like a 98 or 2000 cd. install from the cd and windows will prompt you for a previous version , throw in your old cd and youre all set.
Ohhhh, so that how the upgrade CD works. I def. want Windows XP now. I want it so that I can use StyleXP.

-Dan The Man
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 11-01-2004, 02:59 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

zerozero - He cannot install XP from his disk. It's an upgrade disk, not the full version. Doesn't matter how he sets things up to boot, it ain't gonna happen.

ryan/OIDanTheManIO - He can upgrade an older version of Windows to XP, but there are restrictions on how far back you can do this. To my knowledge, XP will only upgrade from 2000SP4.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 11-01-2004, 03:25 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 16
Default

thanks guys..

How to i get to BOIS?
is that when i hit (F2) and goto advance?

also, ShoobieRat.. Will it work if i have a full XP
ryan11 is offline  
Old 11-01-2004, 04:28 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

If you have the full version of XP...why would you need the XP upgrade? :freak:

If you had the full version of XP, you wouldn't have any problems installing to a fresh system. Just boot from the CD-ROM and the Windows CD will take care of everything.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 11-01-2004, 04:36 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Quote:
Originally posted by ShoobieRat
zerozero - He cannot install XP from his disk. It's an upgrade disk, not the full version. Doesn't matter how he sets things up to boot, it ain't gonna happen.

ryan/OIDanTheManIO - He can upgrade an older version of Windows to XP, but there are restrictions on how far back you can do this. To my knowledge, XP will only upgrade from 2000SP4.
Oh, well either way, I still have 2k SP4 so either way it will still work.

-Dan The Man
__________________

__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.