I took the Vista plunge - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-22-2007, 03:24 PM   #1 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default I took the Vista plunge

Well, out of some strange idea. I got myself a copy of Vista Home Premium. Now right out of the gate I had problems. I could not for the help of anything get my 3rd 100gig partition on my hard to format and become usable. Ended up having to kill my second one and combine the two.

Next problem was and still is getting my onboard network adapter to work. The board is a Abit KN8 SLI, and the drivers on the disc will not work, neither will any of them on Abit's website. So right now I am just running off of a USB wireless adapter. I thought of getting a PCI card, but my second PCI slot is dead.

I installed Company Of heroes last night. Now when I run the game there is INSANE artifacting everywhere. Hopeing one of the 33 updates that are downloading will fix some of this.

Anyone have a suggestions for this here Vista "newb"
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 10-22-2007, 03:32 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: I took the Vista plunge

I'll be picking up a copy of home premium on wednesday myself. Had to wait for the credit card billing cycle. I figure i'll pick up 2 copies while microcenter has them on sale and just not register it. Gonna set it up in dual boot with xp incase i have problems. Sounds like we should start a project vista thread :P
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 10-22-2007, 03:32 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: I took the Vista plunge

I had a hard time getting my network to work too. Vista has horrible options for wired network, there's no place to configure anything. There's no setup like in XP, it's hit or miss.

As for the artifacts, it's probably driver related.

Some of those updates actually help, they have stuff to make your RAM work better and such. I didn't bother download them, as I can't be bothered. I'm going back to XP soon anyway, because Vista is ****ing me off for gaming.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 10-22-2007, 04:16 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: I took the Vista plunge

Actually Vista has MORE network driver than XP. Vista also has a completely redone netowrking interface. Which is more secure and better than XP's.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-22-2007, 07:09 PM   #5 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: I took the Vista plunge

can anyone recommend what I should do about the Video drivers? I am using Nvidia latest Vista forceware. And I just tried to run 3dmark, same problem. Horrible artifacting.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 10-22-2007, 07:31 PM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: I took the Vista plunge

Get more RAM. Dont use the Beta drivers.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-22-2007, 07:50 PM   #7 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: I took the Vista plunge

I will double check the drivers, but I don't think they are BETA. The price of ddr400 ram doesn't make me want to dump it into my aging system.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 10-22-2007, 10:07 PM   #8 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: I took the Vista plunge

Now my USB wireless stick isn't working.

I plug it in, it recongnizes it and then says: wireless networks are availble.

I connect to my router and then it just disconnects itself and acts like the wireless device isn't even plugged in. I am about done with Vista on the second day....
__________________

__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Download Windows Vista Service Pack 1 Beta Osiris Microsoft Windows and Software 0 10-14-2007 11:57 AM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM
Linux and Vista dual-boot Mike9182 Linux and Open Source 1 06-26-2007 07:53 PM
Is Vista Full of Bugs ? NayNay1991x Microsoft Windows and Software 14 05-29-2007 07:40 PM
Vista Upgrade? Saynt25 Microsoft Windows and Software 4 04-18-2007 04:48 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.