i need some help please! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-19-2002, 08:17 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 16
Exclamation i need some help please!

I think i truly hate winxp...but nevermind that...what i need to know is..how to install win98 on this puter since its running xp...i cant even find my dos on this damn thing..-having serious blonde moments here-..i could have sworn that somewhere in all these threads i saw what i needed but i cant find it again...err i have enough drive to keep xp and add win98(different parti.) and maybe just choose which system i would like to use? is that possible and if it is?...can someone please help me?
__________________

SuggaSmacks is offline  
Old 11-19-2002, 10:40 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 16
Default

well i tried to use the win98 cd and install but it says i have to install it from dos...no luck there...ive seen too many property setting tonight...i cant find my brain much less anything else on here...i thought perhaps..since it did give me a option to install via dos that it wasnt a complete loss?
__________________

SuggaSmacks is offline  
Old 11-19-2002, 10:53 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 16
Default

too true....at any rate...thanks for the reply...i'll do some more research and see if i can find a way...the only reason i wish to change it is because i cant set up a network on here at all...i keep hitting a brick wall...i even did wingate 5.0 and manual proxy and what a joke that turned out to be...PITA....=-)
SuggaSmacks is offline  
Old 11-20-2002, 12:14 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,364
Send a message via AIM to shan
Default

Sugga,
If you get Partition Magic 8.0 you can resize the drive that WinXP resides on (NTFS) and create a new partion in the Fat32 format so you'll have a drive in the right format to install Win98. I'm not sure of the way to dual boot in WinXP & 98, but you could do a search for dual boot or boot loader.

What network problems are you encountering?

PS: To get a dos prompt in xp go to run and type : command
__________________
<center><h2><font color=\"red\">C:\\ Is the root of all evil</font></h2>
<hr width=\"50%\">
phiber@sysdum.com
spam this account, it's fun.
shan is offline  
Old 11-20-2002, 12:21 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 16
Default

thank god you decided to come to the forums because THAT IS THE BEST NEWS I HAVE HAD ALL NIGHT...yeehhaaww...lol...as far as networking problems...wingate 5.0 will allow me to be a server but im having IP conflicts with the client..ive changed the settings off and on all night until im disgusted...i cant figure a way to lan with just my hardware adapter ..tho that should be simple...it isnt for this chick...and when i try to network with the software that came with my adapter...the set up wizard keeps saying there is no adapter found on this pc...and another freaky thing re: networking xp/win9....when i located all my network settings/tools...everything shows as..0.0 megs installed...which is a fat 0 right?..i truly dont get it..but im not a techie...sooo
SuggaSmacks is offline  
Old 11-20-2002, 12:24 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,364
Send a message via AIM to shan
Default

or you could go to the command prompt and type

iprelease | all <--- I don't know if i spelled release right?
iprenew | all

that should try to do something...
__________________
<center><h2><font color=\"red\">C:\\ Is the root of all evil</font></h2>
<hr width=\"50%\">
phiber@sysdum.com
spam this account, it's fun.
shan is offline  
Old 11-20-2002, 12:41 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 16
Default

Shan,
Do you happen to know of a easier way to network with a phone line adapter?...using winxp and 98?...software will run on the 98 but not on the xp...keeps telling me there is no adapter on here...if i could fix that i could skip all the other stuff....-would be a miracle-
SuggaSmacks is offline  
Old 11-20-2002, 01:15 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,364
Send a message via AIM to shan
Default

Are you talking about a software or hardware adapter?
__________________
<center><h2><font color=\"red\">C:\\ Is the root of all evil</font></h2>
<hr width=\"50%\">
phiber@sysdum.com
spam this account, it's fun.
shan is offline  
Old 11-20-2002, 07:58 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 16
Default

HomeFree Usb Phone-Line adapter...hardware and came with software disc...to set up a host and slave connection
SuggaSmacks is offline  
Old 11-20-2002, 01:40 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,364
Send a message via AIM to shan
Default

I've looked around at some things and in windows xp you should try this:

Go to control panel,
go to networking,
right click on the connection you are sharing (on all your computer),
click properties,
click on the networking tab and click on Internet Protocol (TCP/IP) and click properties,
make sure that the option box "Optain IP address automaticly is checked".

Also in the list of networking properties, make sur that File & Print sharing for Microsoft Networks is checked...

any luck?
__________________

__________________
<center><h2><font color=\"red\">C:\\ Is the root of all evil</font></h2>
<hr width=\"50%\">
phiber@sysdum.com
spam this account, it's fun.
shan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.