I can't get IIS working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-02-2004, 11:19 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Unhappy I can't get IIS working

As a student I have been using PWS on 98 at my college where my ASP website works perfectly. However when I try to get the site working on my home PC it refuses to work. I've got XP so I'm using IIS 5.1. I've tried every setting I think might be relevant form messing with the IP address to the folder where the website is stored. But I still cannot get the damn thing to work.

I've actually got an ASP book detailing IIS for NT4 but it doesn't seem relevant to the new version which looks completely different.

Can anyone help me or point me to a decent guide? The MS site is useless.
__________________

monkeyDUDE is offline  
Old 01-02-2004, 11:33 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 17
Default

hi,
well you need to publish the webpages onto the IIS . set the index file as the default and then try to use it ....
if you have problem check for the server name correctly .. go to the administrative tools and try changing the name of the webserver .. hope it wil work...
i too have made project with asp earlier on XP.. so check and reply..
__________________

emotion11 is offline  
Old 01-02-2004, 11:45 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default

I've put all the files into the inetpub\wwwroot folder and then typeing the computer name in the web browser brings up the following...

The page cannot be displayed
There is a problem with a program on the page you are trying to reach, and the page cannot be displayed.

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

Open the computer home page, and then look for links to the information you want.
Click the Refresh button, or try again later.

HTTP 403.1 Forbidden: Execute Access Forbidden
Internet Information Services

--------------------------------------------------------------------------------

Technical Information (for support personnel)


Background:
You have attempted to execute a CGI, ISAPI, or other executable program from a directory that does not allow programs to be executed.


More information:
Microsoft Support


... where are the admin tools?
monkeyDUDE is offline  
Old 01-02-2004, 11:58 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 17
Default

hi,
well you need to publish the files in the required folder.. simply copying the files won't help you... first you need to have web publishing wizard and then publish the files.
are you using ACCESS or SQL document as the database file... ??
admin tools are in control panel (performance and maintenance )and you have the IIS panel in the admin tools ...
check for the name of the server and then reply...
eg: change name for web server and then open the default page and check your files... don't type the folder path name .... it won't open asp pages ....
try it first !!
emotion11 is offline  
Old 01-02-2004, 12:17 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default

Thanks for your help.

But this doesn't seem to be working at all. None of the web publishing wizard options work, due to a server error.

I'm using an access file as the database.

To be honest I don't have a clue what I'm supposed to be doing to get this working.

I could do with a step by step guide.
monkeyDUDE is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.