How to select what runs on start up? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-21-2005, 05:24 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 4
Default How to select what runs on start up?

How do I configure this? I wanna configure what runs on start up. Where do I go to do this?

dood884 is offline  
Old 08-21-2005, 05:42 AM   #2 (permalink)
Master Techie
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher

If you are on Windows XP, ME, or 98 simply go to START>RUN>MSCONFIG then to the startup tab. There you can check or uncheck items that come up with windows.

Win2kpatcher is offline  
Old 08-21-2005, 12:43 PM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 398

there's this program called Startup. i can email it to you if you want it. it's easier to use and more configurable.

kostas is offline  
Old 08-21-2005, 04:26 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 33

You also might want to check out WinPatrol. Not only does it give you an in-depth look at startup programs, but it also monitors your system in real time and notifies you of startup changes among other things.
Spork is offline  
Old 08-22-2005, 12:48 AM   #5 (permalink)
Do not Stare at my Avatar
Ste's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,571
Send a message via MSN to Ste

Spy bot also has an add on program called tea timer then shows when the registry is modified.

for advanced users only..
Ste is offline  
Old 08-22-2005, 03:50 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
Osiris's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris

Nice little tool:

Download MSConfig Cleanup 1.2

and its free
Osiris is offline  
Old 08-22-2005, 06:39 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 46

if u have enough knowladge about computer then u can directly modify the boot.ini file from u r system folder cause all the boot sequences are there inside boot.ini all the other application i mean third party applications changes this file to make changes if u r expert change it from that file

aniket is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.