How ofton to reformat - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-22-2005, 12:57 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 195
Default How ofton to reformat

How often should i reformat my computer? Its closing up to a year since i got this computer and i use to download alot of junk
__________________

Sidious1120 is offline  
Old 10-22-2005, 02:45 AM   #2 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

I do mine about 5 or 6 times a year
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-22-2005, 08:05 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 656
Default

Quote:
Originally posted by EricB
I do mine about 5 or 6 times a year
That is a bit extreem. If you have a good anti-virus and firewall, you only need to reformat every 1 and a half to 2 years.
dnoch is offline  
Old 10-22-2005, 08:45 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by dnoch
That is a bit extreem. If you have a good anti-virus and firewall, you only need to reformat every 1 and a half to 2 years.
If your smart you dont even need an anti-virus. I am debating one right now. 3 times a year for me, and I never have hacker or virus problems
DJ-CHRIS is offline  
Old 10-22-2005, 08:55 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 656
Default

Always nice to have a peice of mind.
If you don't have a virus-detector, you would be surprised if you take an anti-virus test. You may not know about them, but often those who are unprotected have at least 4-5 virus's.
dnoch is offline  
Old 10-22-2005, 10:25 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

lol lets not go nuts always have an anti virus just in case and I format once a year although if you partition you can format parts when and if needed without having problems backing up and having to reinstall everything.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-22-2005, 11:17 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 148
Default

Quote:
Originally posted by baronvongogo
lol lets not go nuts always have an anti virus just in case and I format once a year although if you partition you can format parts when and if needed without having problems backing up and having to reinstall everything.
ThatÂ’s a good point. I installed a second hard drive (although you could do this with a partition as well.) and pointed the Windows My Documents folder to the second hard drive, so that when I reformat I don't have to worry about backing up all of my documents as they are already backed up on my second hard drive.

An ideal setup would be to use one hard drive or partition for the operating system only and the other hard drive / partition for all of your essential documents.

-Graywolf
GrayWolf is offline  
Old 10-22-2005, 11:36 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

reformat at least once or twice a year i would say. i generally reformat at least once every 2 months.
Nitestick is offline  
Old 10-22-2005, 11:39 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 656
Default

Quote:
Originally posted by nitestick
i generally reformat at least once every 2 months.
Why would you put yourself through the agravation of reformating every 2 months? You barely have enough time to reload all your drivers before you reformat again.
dnoch is offline  
Old 10-22-2005, 12:17 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

Yep there aint no point
__________________

__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.