How to make comp boot from selected OS always... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-13-2005, 09:12 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 193
Default How to make comp boot from selected OS always...

hiya

i have a prob, my comp tells me i have 2 OS, this is becasue i started installing XP, then stopped, so i have XP, and XP setup.

just wondering how i can make it stop comming up with setup, and just bring up XP all the time

thx
__________________

Chrono is offline  
Old 08-13-2005, 09:40 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

In XP go to START>RUN>MSCONFIG then go to the BOOT.INI tab. Click check all boot paths and it should error out asking you if you want to remove that selections, select YES. If it does not ask you this then you can manually edit the boot.ini file itself located on the C:\ to take out that extra line.
__________________

Win2kpatcher is offline  
Old 08-13-2005, 09:57 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 193
Default

cool thx m8... will try it soon

thx again... this has been haunting me for ages
Chrono is offline  
Old 08-13-2005, 01:47 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 96
Send a message via AIM to fateisajester
Default

or if you dont want the chance of really really screwing up ur computer you can right click my computer, click advanced, click setting under startup and recovery... u can figure it out from there.
__________________
<html>
<head>
<img src=\"http://counter.li.org/cgi-bin/certificate.cgi/389377\">
</body>
</html>
fateisajester is offline  
Old 08-13-2005, 01:58 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Start > My Computer >Right Click > Properties > Advanced > Startup and Recovery > Edit
This will open your boot.ini file. From there
copy and bast the hd or partition you want to be defualt in the default=".............."
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Backu p" /fastdetect
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 08-16-2005, 05:32 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 96
Send a message via AIM to fateisajester
Default

there is a drop down, he wont ever have to actually edit the actual boot.ini. imo, someone that doesnt know what they are doing would benifit greatly from a gui rather than an actual edit.
__________________

__________________
<html>
<head>
<img src=\"http://counter.li.org/cgi-bin/certificate.cgi/389377\">
</body>
</html>
fateisajester is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.