How to copy text out of window - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-18-2005, 03:56 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Default How to copy text out of window

HI All,

I am working with an application in Windows. I have a window which I need to copy text out of. I can highlight the text in blue and even have the Copy selction available when I right click. When I open up notepad to paste the info in, nothing is pasted. this may be too general, let me know what other information I can provide.



papaj is offline  
Old 04-18-2005, 04:16 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 720

Hrm, what program?

SkyHi is offline  
Old 04-18-2005, 08:14 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475

Try WordPad
turtile is offline  
Old 04-19-2005, 08:58 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2004
Posts: 7

The program is an an OPC client (OLE Process Automation) an applications used for automation industry. When highlight the test I want and right click I see a menu with different option which are related to the program, as well as the standard cut,paste, copy etc.

I can cut and then paste but only within the window. It seems like when I copy or cut it is not going to the Windows Clipboard. If I cut and then go to notepad or wordpad I cannot paste. It seems that the copy is not going to the Windows Clipboard and there may be no way to interact with the function they had setup for the copy, there is no API. Is there any other way someone may know of to work aorund this, or to copy the text out of the window.

With great thanks-

papaj is offline  
Old 04-19-2005, 03:16 PM   #5 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 222
Send a message via AIM to Alex4R Send a message via Yahoo to Alex4R

Have you tried to drag and drop the text? Highlight it, and then left click and hold down on the body of text, and drag it to the notepad/wordpad window and release the left mouse button.
Alex4R is offline  
Old 04-19-2005, 03:34 PM   #6 (permalink)
True Techie
Join Date: Feb 2004
Posts: 195

You could use an old-fashioned PrintScreen and paste it into Paint. That's another way to test to see if Clipboard is indeed not working.

However, if you want to copy/paste to manipulate the text, my method won't help you at all.

*\'Failure\' is not a four-letter word.
star_topology is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:41 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.