how to block an internet site/server - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-03-2004, 07:52 AM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default how to block an internet site/server

I want to know how I can block an internet site - specifically www.adfarm.com which I believe is a server which hosts a lot of popup ads - because I keep getting popups even with a good popup killer, and when it's on strict mode
I scanned for adware and spyware, deleted some, keeps happening
went through the registry, searched for adfarm and a few other names of popups I got, didn't find any so I tried 'popup' and deleted a few called "HTML popup window" but it still happens.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-03-2004, 09:49 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2004
Location: /usr/root/mn/us
Posts: 1,118
Default

The easiest thing I can think of would be adding the site to your restricted sites in Internet Explorer.

tools -> internet options -> security -> restricted sites -> sites -> add
__________________

__________________

Its a frigging Laptop, not a Labtop!!!!
bla!! is offline  
Old 06-03-2004, 10:55 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

or if you have zone alarm from zone lab, just block this site (one of the option tabs)
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 06-03-2004, 04:17 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 415
Default

u can put it in ur host files so windows looks up the ip addy of adfarm there first before going to a dns server to find the ip and instead of putting the correct ip of adfarm in put ur local address in. that way windows basically tries to connect to itself when it wants to connect with adfarm. do it like this. open ur host files with note pad. it is located at windows/system32/drivers/etc. type 127.0.0.1 at the beginning of a new line(that is ur local address) then put a space and then www.adfarm.com after that and all should b well. make sure to save it without a file extension and not a .txt ext either after editing with notepad. be aware if that server is hosting more than ads like actually parts of the website it will block that also. if that confuses u windows has a sample hosts file in that one that u will edit showing how to do it.
hope that helps

heres some more stuff on this,
here is what the host file is in more depth. http://www.accs-net.com/hosts/what_is_hosts.html
and here is a premade hosts list that u can just copy and paste in overwriting the original to block hundreds of ad servers
http://www.accs-net.com/hosts/Downloads/hosts127001.zip
open it with notepad after u extract it to see all the different ad servers blocked with it.
__________________
Fear is nothing but the anticipation of pain, be it physical, mental, spiritual or emotional.
specs.
Athlon XP 2200+ oc\'ed @ 1.93ghz
MSI ms-6738
768mb ddr2100
Nvidia mx420 :(
60gig maxtor 7200rpm
Dual boot with Mandrake 10.0 and Win XP Pro sp2
neversleeps is offline  
Old 06-04-2004, 10:14 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

also, how would I go about finding the server IP if I want to block it with my firewall?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-05-2004, 06:01 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 70
Send a message via AIM to pR3t3nD3r
Default

Get a router and in the block ip/domains section add the website you want to block.
__________________
tHe pR3t3nD3r (A.K.A. gAngSta) ;)
P4 w/Ht-2.8GHz
Asus p4sdvx
Pioneer 4x DVD burner
Pioneer 52x CD buner
Gig of PC2700 RAM
120 Gig WD Hard Drive
ATI 9800 Pro
Chieftec Matrix Sky Blue case
300 Watt Power Supply :(
WinXP Home :(
Can\'t afford a Mac
pR3t3nD3r is offline  
Old 06-06-2004, 03:46 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

unfortunately I can't get a router right now, I want to know how I can find the IP, maybe using some program that connects to a DNS
__________________
Apokalipse is offline  
Old 06-07-2004, 06:45 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 415
Default

very simple, open a command prompt type ping address

for example "ping www.yahoo.com"

the ip addy of the address will b shown
__________________
Fear is nothing but the anticipation of pain, be it physical, mental, spiritual or emotional.
specs.
Athlon XP 2200+ oc\'ed @ 1.93ghz
MSI ms-6738
768mb ddr2100
Nvidia mx420 :(
60gig maxtor 7200rpm
Dual boot with Mandrake 10.0 and Win XP Pro sp2
neversleeps is offline  
Old 06-07-2004, 08:23 AM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

run adaware. you probably have spyware/ adware. even if you can't find where it's coming from doesn't mean you dont have it. the only way they can send you a popup is if you go to their website and its a javascript popup window. if you get the popups without going to their website that means your computer is infected with adware/ spyware
ekÆsine is offline  
Old 06-09-2004, 02:55 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I ran ad-aware 6 and spybot S&D
both did find a little spyware but didn't help

I found out adfarm's IP using command prompt like neversleeps said, so I'll try blocking it with my firewall.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.