hiding icons software - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-03-2005, 04:46 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

you beat me to it as well.. but i have soemthing else to throw in, hope no one minds

if u have alot of desktop items some ppl say that it slows ur computer why i dont know so dont ask lol but thats why i have very few... idk maybe im wrong sorry if so
__________________

__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 05-03-2005, 04:53 PM   #12 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Quote:
Originally posted by Blitze105
if u have alot of desktop items some ppl say that it slows ur computer why i dont know so dont ask lol but thats why i have very few... idk maybe im wrong sorry if so
This is because anything on your desktop is part of the active-desktop component, and therefore gets refreshed (examined) each time you "view" them. Unlike icons hidden in a folder that you only see (only get viewed) when you try to open the folder.

Think of your desktop as being one big folder that Windows has to open each time you close a maximized window.

Of course, having a rat-nest all over your desktop is not intended use of the desktop. If you're not organized, performance suffers. User error.
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 05-03-2005, 04:59 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

i thought so.. thanx shoobie
__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 05-03-2005, 06:03 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

You might also want to consider the quick-start menu. It sits discreetly next to "Start" and can hold a very large number of tiems in its pop-up menu.
__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 05-03-2005, 06:22 PM   #15 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Yeah, the taskbar is useful too. I keep my most common non-game programs in there. I have the START bar expanded to 2 rows, and have 16 program icons neatly tucked in there for my most commonly used programs.

Windows gives you all the tools to be neat and tidy and have things run smooth. You just have to use them. What you've got is the scenario where the office gave you a great filing cabinet, but you just lumped stacks of papers all over it and yet still wanted it to function the same.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 05-03-2005, 06:37 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 432
Default

I've placed my quick launch bar up top on auto-hide and use large icons, it holds 25 apps nicely at 1024 X 768. I also made a new toolbar for my music library that resides on my taskbar. As for my desktop icons: my computer, my documents, downloads, recycle bin and add/remove programs.
tribalsun is offline  
Old 05-04-2005, 12:12 AM   #17 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

use the desktop cleanup wizard and it will put everything in 1 folder if you set it like that.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 05-23-2005, 03:15 AM   #18 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

just right-click on the desktop, under "arrange icons by" select "show desktop icons". That will get rid of them. I like icons though...
talldude123 is offline  
Old 05-23-2005, 03:27 AM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,291
Default

Quote:
Originally posted by tribalsun
That feature is built in to XP.

>> right click on desktop
>> arrange icons by
>> uncheck Show Desktop Icons

When you want your icons back just do the same and check Show Desktop Icons. It's a whopping 2 clicks but your hand will manage to survive.
yep, da'h!
__________________

__________________
Simon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.