hibernation - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-22-2006, 03:02 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default hibernation

i use hibernate alot, as it is quick to load.

is there a time limit to log on after you have resumed? i often turn the comp on and then go to the toilet/make breakfast/etc and when i come back the comp is off. when i turn it on it re-resumes from hibernation, i log on and its fine.
__________________

joshd is offline  
Old 01-22-2006, 03:04 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 318
Default

What i dont understand it.
__________________

__________________
<a href=\"http://www.dynasig.net/?id=2883\"><img src=\"http://serve.dynasig.net/2883.gif\" width=\"350\" height=\"85\" alt=\"Signature\" border=\"0\" /></a><br />
DynaSig: <a href=\"http://www.dynasig.net\">Dynamic Forum Signature</a>
Crusader is offline  
Old 01-22-2006, 03:11 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

ok its like this.

1. i turn on pc
2. i go away to do something
3. the pc resumes to login box
4. when i get back it is off
5. i turn it on again, and resume the session


sorry if i wasnt very clear
joshd is offline  
Old 01-22-2006, 03:34 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 318
Default

Oh ok so its got an automatic standby or torn off?
__________________
<a href=\"http://www.dynasig.net/?id=2883\"><img src=\"http://serve.dynasig.net/2883.gif\" width=\"350\" height=\"85\" alt=\"Signature\" border=\"0\" /></a><br />
DynaSig: <a href=\"http://www.dynasig.net\">Dynamic Forum Signature</a>
Crusader is offline  
Old 01-22-2006, 03:51 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

something like that, but only if it isnt logged on yet.

im just wondering if this is normal? its quite annoying, is it possible to turn it off?
joshd is offline  
Old 01-22-2006, 05:31 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

That isn't normal. Hibernation will not re-enable, unless you have a trigger. ie, a power setting that does it after x minutes, or a task of some kind. Try and watch it, see what happens and what the time line is. Need very good details on this, as that will be the only way to isolate the issue.

Good luck
Inaris is offline  
Old 01-22-2006, 09:23 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

go to display, power, settings for home/office.. what are those set on? then go to hibernation to see if it is even enabled.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.