Helpppppppp! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-29-2004, 09:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default Helpppppppp!

I need help! I have an old Sony Vaio laptop that I am trying to figure out what the problem is. For some reason it shutsdown when windows starts to load. I even tried to replace the hard drive but it is still doing the same think. It boots up okay and I was even able to format the hard drive and setup Win 2k but like I said when it is time to load windows it shutsdown. Please give me an idea what possible problems should I look at. Thanks in advance!
__________________

infinitesadness is offline  
Old 09-29-2004, 10:46 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

can you get to safe mode.
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 09-30-2004, 12:05 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default

I can't. Once the "Windows Starting" shows it shutsdown.
infinitesadness is offline  
Old 09-30-2004, 04:34 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

have you upgraded your memory modules?

and what windows came originally with laptop?

have you tried it with other CD, as might be your CD has a fault installing some crucial files.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 09-30-2004, 11:52 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default

I haven't upgraded my memory and it came orginally with windows 98. I actually tried to install XP in it and it did the same thing. I was able to go through boot with cd and setup with no prblem but when it was time to restart and boot to windows it did the same this. - it shutsdown-
infinitesadness is offline  
Old 09-30-2004, 06:01 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

try a different battery? also, make sure there are no specific chipset drivers needed. may want to go into bios and disable any cache/shadowing there. It will be slow to load if disabled, but will pinpoint problems.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 09-30-2004, 06:10 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default

It actually does not have a battery. I am using just the AC adapter. But I'll try diabling the cache. Thanks again! But if it still does the same, you might here from me again.
__________________

infinitesadness is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.