HELP! SP1 has ruined windows XP!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-25-2005, 05:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Unhappy HELP! SP1 has ruined windows XP!!!

ok where do i start?...

im a bit of a newbie so bear with me!

i plugged in a USB 2.0 pci card to my computer, went to the manufacturers website to grab the drivers that i needed.

tried to install them and was instructed to install windows SP1 first. Now i ran into troubles with SP2 on my old mans laptop a while back, and swore that i would never use any more of these service packs. but i reaaallllyyyy needed these USB ports, so i was half way through installing and the comp crashes

so i restart, and then all of a sudden the Win XP pro screen comes up, and then the comp restarts AGAIN!! and it continues doing this till i switch the comp off.

so my questions is................ Has SP1 ruined my chances of XP booting up?? therefore will i have to reinstall windows?? its not a big deal as there isnt anything worth keeping on the HD, but it is a bit of a pain in the back end.

theres not much i can tell you about the computer apart from its running WinXP Pro and its verging on the line of being ancient! (well not quite!) hehe

im just so annoyed because all ive wanted to do right from the beginning is install my external HD (al save that for another post though!) and all these roundabout steps ive had to take have just ended up being a waste of time! aarrgghhh someone pleeaassee help me
__________________

KazD is offline  
Old 10-25-2005, 05:41 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

was the usb card installed while install sp1? if so take it out
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 10-25-2005, 05:44 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Default

emmmm........it was plugged into the mobo, and then i ran SP1 setup. i naively assumed the setup would take a couple of minutes so thought i could quickly install SP1 and then download the drivers for the usb card straightaway...how wrong was i!!

it wouldnt have done any physical damage would it? al take the card out and try running it again...
KazD is offline  
Old 10-25-2005, 05:48 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

U dont need sp1 for usb 2 ..i have Windows XP Pro No SP's on my other pc and its got usb 2 n it works find
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 10-25-2005, 05:52 PM   #5 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default

i think that he means that he needs it for the drivers
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 10-25-2005, 05:54 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Default

maybe i was installing drivers that i didnt need?? lol

its still restarting before windows loads up. am such a woman!

looks like al just have to re install windows and see what happens! thanks anyways guys! al post once its done if i have anymore problems
KazD is offline  
Old 10-25-2005, 05:58 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Here is a way to solve your problems.
Go to : Autostreamer
Download that

Now go here and download XP SP2

XP SP2

Send XP SP2 to your desktop

When finished downloading, run Autostreamer
Insert your XP disk

Then point AutoStreamer to the service pack

Then let autostreamer make you an ISO of XP with SP2 slipstreamed into it. Once it is finished, burn the ISO to a cd-r and your problems will be gone. There is no reason anyone shouldnt have SP2 on their pc unless they have some incompatiable software or hardware, even if you have dialup, you should still have it, just let it run overnight. Harddrives are just to big and cheap these days to worry and complain about the size of SP2 or any program for that. If you need step by step instructions for AS let me know.
__________________
Osiris is offline  
Old 10-25-2005, 06:01 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Default

i shall have a go at doing that once XP is reinstalled! hope it works! thanks for all your help!
KazD is offline  
Old 10-25-2005, 06:05 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

for safe measures take out the usb device you are having problems with and once windows is installed hook it back up. AS is very easy, you shouldnt have any trouble. It will takr about 15 minutes or so
__________________
Osiris is offline  
Old 10-25-2005, 07:15 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Check out my post: Unrecognized USB Device! I posted earlier today in "Windows Operating Systems". SP2 has issues with some USB devices but I have included the fix as well. You might want to do a Windows repair (run xp setuo and do a repair when prompted) so that yo are starting off clean before you install SP2.
__________________

__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.