Help Please!!!! Cant Boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-22-2005, 11:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 3
Default Help Please!!!! Cant Boot

Ok If someone can help me please try. Heres the deal i installed Suse 9.1 on a slave hard drive and it was working fine until tonight when the hard drive started making a scratching noise and short beeps. Then suddenly Linux just freeze so i reboot and boot into Windows Xp and have no problems with beeping or anything (XP is on primary hard drive) i was looking around forums trying to find a solution and i thought i had one then i tried to boot back into linux but it froze at the POST!!! Bios says it cant find either hard drive now! So i took the secondary HDD out and started computer. Bios says it found my primary again but only boots as far as a black screen simarly to the command line saying (GRUB) it wont let me do anything from there how do i get past it or fix this problem!

Dave789 is offline  
Old 01-23-2005, 12:18 AM   #2 (permalink)
Content Team
Join Date: Dec 2004
Location: Omaha, NE
Posts: 215
Send a message via AIM to ReverseFluxx Send a message via MSN to ReverseFluxx

Well the hard drive you have that was grinding is most likely bad... so what I'm getting is you have the bad hard drive out of your computer now and it won't boot into XP?

Core 2 Duo E6850, Foxconn P35A-S, 8GB DDR2-800, 160+160=320GB SATAII RAID 0, BFG 9800GTX, Windows 7 Pro, HP 24" LCD, AG Neovo 19" LCD
ReverseFluxx is offline  
Old 01-23-2005, 12:47 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 3

yeah exactly the primary is just sending me to the black screen that says just "GRUB" which i know is something to do with linux boot i think but the other hard drive isnt in it that had linux so i dont know whats up. I had a dual boot type thing set up where SUSE would let me choose linux or XP i think it might be messed up any suggestions?
Dave789 is offline  
Old 01-23-2005, 06:33 AM   #4 (permalink)
Super Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 268

It sounds like for some reason GRUB (linux boot loader) is still the primary loader. Make sure that your primary HDD is set to be booted from first in BIOS.

If it is set to Boot first then (baring in mind that a primary drive is not the same a boot order) you may have to reformat the entire thing.
jono199 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.