Help please... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-19-2006, 04:10 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default Help please...

I have a problem. The computer im working on boots up to the desktop screen, but with no icons, no start menu...nothing. 'Explorer.exe' is running, and i've also tried booting to safe mode. But so far, I havn't had much luck. Any help would be greatly appreciated.
__________________

__________________
The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Old 06-19-2006, 04:13 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default

Oh and the bios has a password on it and so does 'Administrator.

Any ideas?
__________________

__________________
The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Old 06-19-2006, 07:28 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

DO you know whats wrong with the PC i.e. is there a virus or hardware failure or something specific?
CAn you access the taskmanager and have you tried booting to a command prompt?

A repair installation might be a quickfix solution.
__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 06-19-2006, 07:40 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Did you set the password for the BIOS and the Administrator account? If not then it sounds as if your system was hijacked and taken over. If that is the case then you have no choice but to try and run a virus scan. But i dont think that will work. Might haev to format and reinstall.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 06-19-2006, 07:54 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default

Yeah thats what I was thinking. It's my friends computer, and I didn't set the passwords. But I don't have the cd's or drivers to re-install. I spoke to him earlier, I think he may be getting another friend to do it who in which has the right materials to do so.
__________________
The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.