HELP: PC does not start after C: drive format - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2004, 07:14 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
Default HELP: PC does not start after C: drive format

One day, I turned on my PC and and error message came up saying: "(File) missing, you need to re-install Windows"

I tried doing that, but it kept saying that this version of Windows only runs on MS DOS 8.00

I then Formatted the hard drive to start over again. Now, when I turn on the computer, it just gives a whirring noise and a blank screen. I've tried inserting various boot disks to start the PC, but nothing happens.

Any help is appreciated.

Specs: P3 500Mhz, Windows 98SE, 12 GB HDD.
__________________

HermesPanduck is offline  
Old 03-28-2004, 06:33 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

if you have any important files back them up to another storage device before preceeding (floppies, slave hard disk to another computer to copy files to another hard disk, ect).

after you formatted di you install the operating system back onto the computer? if you have no operating system you computer will not run any software. formatting deletes data on a drive. more info:

http://www.evozero.gamma.timdorr.com...asic_disks.htm
__________________

ekÆsine is offline  
Old 03-29-2004, 02:01 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
Default

I found out why it didnt start: the mouse was faulty! With the mouse plugged in, the computer didnt boot; i took it out, and it worked again!

Has anyone else experienced this before?
HermesPanduck is offline  
Old 03-29-2004, 07:42 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

I've experinced "similar" situations where it would cause the PC not to boot cause of a faulty hardware piece. I had a bad keyboard that would not allow my workstation to boot up..I replaced it and it worked like a charm..it really sucked cause I tried all kinds of things except the easy ....hah.
Win2kpatcher is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.