Help with external hdd - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-05-2006, 01:25 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
Default Help with external hdd

Erm, my external hdd was working fine until after i played an online game, when i tried to open files from the hdd it tells me to format it.

I thought it was just some error and so i unplugged the usb and plug it back.. and after that my com couldnt detect my external hdd.

It shows up under Safety Remove function but theres only 2 options instead of 3: 1. USB Mass Storage Device and 2. HTS42404 OM9AT00 Device. The Generic Volume thing doesnt show like my other external devices for example Ipod.

The USB thing also shows up under Device Manager USB controllers. Its said to be working properly which wasnt true.

Disk Management does not list the external hdd storage volume and i tried to rescan disks but to no avail.

Anyone has any idea whats the problem ? It was working fine until after i played the online game. Warcraft Dota. I play it all the time and this is the 1st time my external hdd has a problem. I don't think its because of the game.

Thanks alot
__________________

gundam01 is offline  
Old 09-05-2006, 01:41 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default

That's strange, is removing it from the enclosure an option?

But first, after it says it's installed does it show in comp management?
__________________

__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Old 09-05-2006, 02:05 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
Default

hmm comp management is the disk management section right ?
i will try removing it from the casing but what must i do after that ?
gundam01 is offline  
Old 09-05-2006, 02:37 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Bruce's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,229
Default

Yes right click my computer go to manage and then disk management. see if u see it there.

If u take it out of the case you can slave it internally and see if the comp sees it.
__________________
With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority. If you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke.........It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Bruce is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.