Help!!!!- Computer Wont Work - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-08-2005, 09:32 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 21
Default

Thanks alot Warez Monster, i will try it and then i will let you know how it goes... also do you have a clue why the mouse will move and not let her click on the taskbar (or will the steps fix that)

PS. Thanks for the long post
__________________

tecktalkcm0391 is offline  
Old 09-08-2005, 11:06 AM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

What happens when she tries to click on the taskbar? and are you saying the mouse moves on its own?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 09-08-2005, 11:52 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 21
Default

no she can move the mouse, but when she click on the START menu it just shows here the "hour glass" mouse icon. and doesn't open up the start menu. (This computer is xp)
tecktalkcm0391 is offline  
Old 09-08-2005, 11:57 AM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Even with all of the recommendations we give, it might be worth it to reinstall. Sounds like her pc is hosed by spyware and who knows what else, but do the recomm. first, see if there is any difference, it will only take a few minutes.
__________________
Osiris is offline  
Old 09-08-2005, 11:57 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 21
Default

i must be getting a little annoying but can any one tell me what hihack this really does?
tecktalkcm0391 is offline  
Old 09-08-2005, 11:59 AM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 21
Default

also what is AV and FW?
tecktalkcm0391 is offline  
Old 09-08-2005, 11:59 AM   #17 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

run task manager and end explorer.exe

2. wait a second or two, then access the task manager again and select "new task". type in explorer.exe and see if it still hangs on the start menu
__________________
brady is offline  
Old 09-08-2005, 12:00 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

AV= antivirus
FW=firewall

Hijackthis will delete entries where spyware etc resides.
__________________
Osiris is offline  
Old 09-08-2005, 12:02 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 21
Default

she doesn't have a firewall or antivirus, got any suggestions
tecktalkcm0391 is offline  
Old 09-08-2005, 12:03 PM   #20 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

AVG is free

I use Zone Alarm 6, there is also a free version of that
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.