help about the software! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2005, 05:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 5
Exclamation help about the software!

i have windows xp professional on my comp. i d/l the ps2 from online. ( its not a mac or dell). my prob: a screen reading.."windows can not start because a file is either missing or corrupted in d:windows/system32/config".
it says that i should put in my cd and press r for repair.
i have looked around online, it suggests that i restart in safe mode or last known configuration. it offers an alternate solution that requires that i am able to go to into comp to create folder etc.
problem is:
* i dont have my cd with me, and i will need to use my comp up and running very soon.
* safe mode and last know config didnt work. i tried it a few times.
* i cant try the alternate solution cuz i cant even get into my comp.
TWO questions:
1). any solution ideas?
2). i am tihnking about just getting a new cd since it will be avaliable to me sooner. price varies with software. what cd should i buy that would work? does it matter? pro? home? pro upgrade? home upgrade? pro with sp2? home with sp2? any reliable comp site recommendation? thanks a bunch!

hwbabe is offline  
Old 03-17-2005, 05:59 PM   #2 (permalink)
Member (again)
macdude425's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425

If you have tried repair, then yes, you pretty much have no other option than formatting your drive and reinstalling XP.

If you can find a copy of XP that is cheap (and legal, don't forget that) then I would suggest getting a SP2 disk. If you can find a SP1 disk for less, then go for that and download the SP2 update after install.

As for Home or Professional, I recommend Home, unless there is some weird reason that you HAVE to use Pro...


Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 03-17-2005, 06:34 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247

make a folder is all??? well, then all you need is a boot disk boot to dos and use the dos command md (stands for make directory) and type in whatever. Guess if you REALLY wanted to get into windows (and not sure if this'll work in XP) you can go into dos, type edit system.ini (should be in root c) and then change the shell=explorer.exe to say shell=progman.exe press control + f and save and exit. Reboot and that'll get you into program manager to further trouble shoot. After fixing it, dont forget to change the shell BACK to shell=explorer.exe
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.