HD not showing anything on it..... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-31-2005, 07:33 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default HD not showing anything on it.....

i just recently opened my computer took out most of the parts to clean it because it was getting dusty in there...i've done this many many times with various computers and have never had a problem.

i start it back up, everything is reconized...i get into windows and check my hard drives to make sure they can be accessed....the first two are fine but i open the third....it show's it's a 10.5mb hard drive....2mb used and 8mb free........it show's nothing in the hard drive, nothing to even make up for the 2mb used.....

bios is reconizing it as a 15gig hd though.....
__________________

__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Old 01-31-2005, 07:39 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 119
Default

have you put on the jumpers right? does it have any partitions? are any pins missing? was the cable incorrectly installed, bending or breaking a pin? If there isn't anything important on the drive, have you tried formatting it or any of its partitions? have you tried reinstalling drivers?

open the thing back up and see if u accidentally screwed up something or check if theres something shorting out any part of your mobo (this happens alot if you dont use lint free / tear free cloth)
__________________

__________________
AMD 64 3400+ s939 / ASUS A8V Deluxe (K8T800Pro) / Kingston Dual Channel DDR 400 (2 x 256) Corsair Value DDR 400 (2 x 512) / ATI Radeaon 9600XT / Seagate 120 GB/
deadweight is offline  
Old 01-31-2005, 07:41 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default Re: HD not showing anything on it.....

Quote:
Originally posted by CntdwnToExtn
it show's it's a 10.5mb hard drive....2mb used and 8mb free........it show's nothing in the hard drive, nothing to even make up for the 2mb used.....
Do you mean MB or GB?
Samm is offline  
Old 01-31-2005, 07:44 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default

well.....i didn't even take out the hd......no partitions, no o/s....just storage for my music.....
the ide seemed to fit in pretty good.....good enough that it's reconized in both bios and windows....bios has the right reading but windows doesn't and there isn't anything there.....

i don't use cloth for cleaning....i use a vacumm and do not touch the parts...i just get up the heavy stuff...

it's on the same ide as my cd rom and it's runnin' fine, so it can't be the connector at the mobo....
__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Old 01-31-2005, 07:46 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default Re: Re: HD not showing anything on it.....

Quote:
Originally posted by Samm
Do you mean MB or GB?
mb...which is why i'm totaly blow away by this.....
bios shows 15gig...windows shows 10mb....
__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Old 01-31-2005, 07:50 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

What version of windows are you running?
Samm is offline  
Old 01-31-2005, 07:55 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default

2k fully updated.
__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Old 01-31-2005, 08:02 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

Have you looked at the drive in win2k's disk management utility?
If so, does it report the same information?
Samm is offline  
Old 01-31-2005, 08:15 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default

yeapper...same as in 10mb...
__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Old 01-31-2005, 08:26 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 441
Default

disk management doesn't report any unpartitioned space on the drive then?
Also, are you using NTFS or FAT32 and did the drive just have a single partition?
__________________

Samm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.