Have product key but not official Installation CD... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-27-2008, 11:06 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 97
Default Have product key but not official Installation CD...

So i built a new computer today and i wanted to use the same copy of windows xp that i have on my Dell that i currently have onto the new computer. I have the product key written on the tower of the dell, so does that mean if i can get the software of windows xp from a bittorrent site and burn in to a disk then i can use that disk to run the application and use the product key that i have on the dell computer to install XP on the new computer or no?
__________________

Quicsilver87 is offline  
Old 02-27-2008, 11:08 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,505
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

You can only use a product key on a single machine. It's illegal to do so on more than 1 machine (unless its a multi-volume license key, of course).
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 02-28-2008, 04:04 AM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

As carnage said this is illegal. You have to purchase a new copy of XP to get a new serial to use for hte new machine. Only 1 active serial per machine. Sorry.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-28-2008, 05:35 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 97
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

Oh ok i did not know that. Well how about if i was to add a new HD to my dell?? i know i would have to reinstall the XP on it so then what?
Quicsilver87 is offline  
Old 02-28-2008, 11:42 PM   #5 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,505
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

Quote:
Originally Posted by Quicsilver87 View Post
Oh ok i did not know that. Well how about if i was to add a new HD to my dell?? i know i would have to reinstall the XP on it so then what?
That's perfectly legal, as you're just replacing the HDD. M$ usually calls a 'new system' if the mobo/CPU are changed in it.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 02-29-2008, 12:18 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Black Falcon 921's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cypress, Texas
Posts: 562
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
That's perfectly legal, as you're just replacing the HDD. M$ usually calls a 'new system' if the mobo/CPU are changed in it.
Speaking of really annoying if you change parts a lot, have to reactivate it all the time.....
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Black Falcon 921 is offline  
Old 02-29-2008, 12:27 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

i switch my copy of windows to my next build, its allowed.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 02-29-2008, 12:29 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Black Falcon 921's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cypress, Texas
Posts: 562
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

Quote:
Originally Posted by luke992006 View Post
me and a cup friends share a copy of windows for every build. (3 to be exact) we just call microsoft and say we are switching it to another computer. they havn't seemed to catch on so. im not sure if im aloud to talk about that stuff so i'll shut up now.
Lo yeah not a good idea might wanna edit that.... In no way do we (tech forums) condone this, 1 computer one key....
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Black Falcon 921 is offline  
Old 02-29-2008, 12:33 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

there happy xd lol. anyway its not like we were selling it to people, and the copy was legit so its not all bad, and don't tell me you don't do something similar to this lol. i'll edit this after u have read it.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 02-29-2008, 12:40 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Black Falcon 921's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cypress, Texas
Posts: 562
Default Re: Have product key but not official Installation CD...

Quote:
Originally Posted by luke992006 View Post
i switch my copy of windows to my next build, its allowed.
I loved how you changed, freakin sweet.



Not saying that I never did that at one point in time, just don't want a noob reading this and thinking were telling it is an okay thing to do and then coming back here and wreaking havoc on all of us..... Don't think the mods would like that very much, I know I would not.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Black Falcon 921 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changing product key? Xiahou Microsoft Windows and Software 2 02-07-2008 04:18 PM
No Product Key on PC Case = Fake Windows? Ioanni Microsoft Windows and Software 47 02-03-2008 07:22 PM
Windows XP Prof.- Product Key cway Microsoft Windows and Software 4 01-31-2008 11:19 PM
Product Serial adamcornforth Hardware Repairs and Troubleshooting 3 11-20-2007 12:14 PM
Product key Max Power Microsoft Windows and Software 12 10-02-2007 08:43 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.