Hard Drive in new computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2006, 02:21 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default Hard Drive in new computer

So my mom has this really old computer and im going to give her mine, becasue she works on her computer, and is always complaining how slow it is. I know i can't just put the new hard drive in the computer and it will work. What exactly do i have to do so that the harddrive will work in the new computer, and she doesn't loose any of her firles? so no formating.
__________________

ThirdLeft152 is offline  
Old 03-11-2006, 02:27 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

you need to set it up as a slave and then drag the files off it to the main hdd
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 03-11-2006, 02:48 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

theres also a thing called disk cloning, alot of softwares can do it some paid some free (use this type of program if you truly want all data copied including the os otherwise whats said above is what you should do)

paid: acronis disk director suite/paragon drive copy
free: clone maxx
theres alot of others aswell but these are the ones i remember at the moment
jeremy is offline  
Old 03-11-2006, 03:10 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

you dont want to use cloning on 2 diff computers
__________________
Osiris is offline  
Old 03-11-2006, 04:54 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default

Alright thanks guys. My uncle even suggested overlaying a new OS over the previous. Like a OS repair. And that worked. I'll have to keep in mind the dragging, might be a little easier in the future. Thanks though.
ThirdLeft152 is offline  
Old 03-11-2006, 11:42 PM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

I think that he want to just update the harddrive warez.

I going to upload the unltimate tech cd vers.3 to sendspace.com tonight.

he can use cloning tools off of that.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-12-2006, 04:15 AM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Code:
http://www.sendspace.com/file/tw0gbi
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.