Hack can upgrade XP Home to XP Pro Lite - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-03-2005, 08:44 AM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Hack can upgrade XP Home to XP Pro Lite

Hack can upgrade XP Home to XP Pro Lite

German computer magazine C'T claims that by changing only 2 bytes from the file setupreg.hiv in Windows's XP Home kit, users can get access to certain functions only avalaible in Windows XP Professional, such as Remote Desktop, User management and enhanced security features.

C'T writes in its latest print issue (in German only) that you need to copy the root directory and the i386 directory of the WindowsXP CD to your harddisk, extract the Bootsector of your WindowsXP CD and change only 2 bytes in i386\Setupreg.hiv by using Regedit. In fact all you have to do is edit the binary key "default" and change "01" to "00" and "02" to "00" in HKEY_LOCAL_MACHINE\Homekey\ControlSet001\Services\ setupdd, C'T claims.

There is one big drawback, though. Users won't be able to install Service Pack 2, unless they integrate SP2 in the installation CD. And that's probably too much trouble for most users, who of course are better off buying a legal version anyway. It is expected that Microsoft will change the setup files soon to prevent this hack.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 06-03-2005, 10:30 AM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Interesting, but I would just reload it. Its much easier to use the Volume license
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 06-03-2005, 02:14 PM   #3 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Wow, that was a big oversite by MS. Sucks for them.
Him is offline  
Old 06-03-2005, 04:17 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Thanks for the info warez. It worked perfectly. Intergrated service pack 2 and hacked home to pro.
Thanks for the tip.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 06-03-2005, 04:20 PM   #5 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Quote:
Originally posted by dale5605
Thanks for the info warez. It worked perfectly. Intergrated service pack 2 and hacked home to pro.
Thanks for the tip.
Dale, I'm sorry, but yet another reason why you are an idiot.
Him is offline  
Old 06-03-2005, 04:46 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,304
Send a message via AIM to NewCents05
Default

microsoft was probably like oh god please dont let anyone find about this loophole.
NewCents05 is offline  
Old 06-03-2005, 04:54 PM   #7 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Yeah, I bet they were pretty pissed when that one came to light. They cant even bust people for pirating software with that little hack.
Him is offline  
Old 06-03-2005, 09:31 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

I used nlite to intergrate everything and it worked just like they said. Didn't think it would be that easy.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 06-03-2005, 10:28 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Quote:
Originally posted by Him
Dale, I'm sorry, but yet another reason why you are an idiot.
why is he an idiot?
__________________
Osiris is offline  
Old 06-03-2005, 10:52 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Quote:
Originally posted by Warez Monster
why is he an idiot?
Thats what I'm wondering? I saw nothing wrong with the post. Maybe they have beef or something..lol. Awesome hack..yeesss ouch on MS for that.
__________________

Win2kpatcher is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.