Graphics Card Issue...i think.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-01-2006, 12:17 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 12
Send a message via ICQ to SeanC Send a message via AIM to SeanC Send a message via Yahoo to SeanC
Default Graphics Card Issue...i think....

some how my video card driver got uninstalled and i am unable to play a game called Ragnarok Online, i 1st thought ok well lets do a roll back, but when i do a roll back i get the "blue screen of death" so that doesnt work, then i decided to do a system restore.... and low and behold i forgot to turn system restore on so the ONLY restore file i have is from when i got my computer (i would loose ALL my data, and this is something i would like to avoid), then i decided to install the driver, i looked on google for hours for the driver found a few but they did not fix my problem.

the problem i am haveing is when i go to open the window it opens for a breif second and then closes, i posted the problem on the games fourms and was told it was my graphics card (Intel (R) 82865G Graphics Controller)

now i will describe the problem for you to try and make it clearer

http://img55.imageshack.us/my.php?image=noresci8.jpg the dropdown menu's ABOVE and BELOW "Full Screen" should have things in like (one being my screen resolution the other one i forget), but low and behold its not there


i was also recomended to install Direct X 9 so i downloaded it and when i go to install it asks me WERE i want to install it..... i dont know were to install it -.-

if you can help me get this working super!
__________________

SeanC is offline  
Old 11-01-2006, 04:03 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 117
Default

Quote:
was also recomended to install Direct X 9 so i downloaded it and when i go to install it asks me WERE i want to install it..... i dont know were to install it -.-
Thats where you want to extract it. Put it in somewhere like c:\temp\dx9.. then go to that directory and run the setup (you wont have to restart your comp)

So onto your onboard graphics problem..

Try the latest one from intels site

http://downloadfinder.intel.com/scri...ProductID=1044

If that doesnt work try the drivers from your Motherboards site.

So, what does device manager look like? Does it have a ? next to video driver? (little yellow round one)...
__________________

__________________
Just another newbie at the moment.
A-mak is offline  
Old 11-01-2006, 09:39 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 12
Send a message via ICQ to SeanC Send a message via AIM to SeanC Send a message via Yahoo to SeanC
Angry

http://img57.imageshack.us/img57/4866/001tq2.jpg thats what my Divice Manager shows

when i try that installer thing i get a message saying this "the driver cannot be installed on this computer. Please contact the computer's manufacturer for further information. Setup will now exit."


so that drive didnt work :@ this is makeing me mad
SeanC is offline  
Old 11-01-2006, 10:50 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
fixal0t's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 246
Default

Let's clarify just a bit... are you trying to install Video Card drivers, or Chipset drivers?
And, have you checked event log for app failures when the Game fails to load?
__________________
Case:NZXT Trinity Silver PSU:Apevia Aspire 500W UV Green Motherboard:Asus A8N-SLI CPU:AMD Athlon 64 3500 CPU Cooler:Zalman CNPS7700-Cu Video:2x eVga nVidia GeForce 6800XT (256MB DDR) RAM:2Gig (4x512 Corsair TwinX dual channel) HDD:160Gig Seagate Barracuda SATA, 200Gig Maxtor SATA III CD/DVD:LG DVD ROM, NEC 16XDVD+-RW
(\__/) This is Bunny. Put him in your
(='.'=) signature and help him on his way
(")_(") to world domination
fixal0t is offline  
Old 11-01-2006, 10:54 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 12
Send a message via ICQ to SeanC Send a message via AIM to SeanC Send a message via Yahoo to SeanC
Default

Let's clarify just a bit... are you trying to install Video Card drivers,
or Chipset drivers?
I was told by the admin of the game it was a CARD issuee...


And, have you checked event log for app failures when the Game fails to load?
there are none (well from the game) or from the card.
SeanC is offline  
Old 11-01-2006, 11:28 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

reinstall drivers and install directx in the default directory it gives simple, unless you want something else the post was a little confusing

possible graphics driver:
http://downloadfinder.intel.com/scri...ProductID=1044
__________________
baronvongogo is offline  
Old 11-01-2006, 11:29 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
fixal0t's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 246
Default

Funny how an admin of the game says it's a CARD issue, and you don't have a CARD installed. You are running onboard video, a.p.k.a. "chipset".
One more thing... I noticed you have WinVNC installed... is the service mode of vnc running perhaps?
There's a slew of things it could be man, just trying to narrow it down.
__________________
Case:NZXT Trinity Silver PSU:Apevia Aspire 500W UV Green Motherboard:Asus A8N-SLI CPU:AMD Athlon 64 3500 CPU Cooler:Zalman CNPS7700-Cu Video:2x eVga nVidia GeForce 6800XT (256MB DDR) RAM:2Gig (4x512 Corsair TwinX dual channel) HDD:160Gig Seagate Barracuda SATA, 200Gig Maxtor SATA III CD/DVD:LG DVD ROM, NEC 16XDVD+-RW
(\__/) This is Bunny. Put him in your
(='.'=) signature and help him on his way
(")_(") to world domination
fixal0t is offline  
Old 11-01-2006, 12:33 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 12
Send a message via ICQ to SeanC Send a message via AIM to SeanC Send a message via Yahoo to SeanC
Default

i looked at it and didnt see anything about "Service Mode" however it says its enabled, should i disable it perhaps?
SeanC is offline  
Old 11-01-2006, 12:59 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
fixal0t's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 246
Default

yeah, it would be called vnc server mode...
try stopping that
__________________
Case:NZXT Trinity Silver PSU:Apevia Aspire 500W UV Green Motherboard:Asus A8N-SLI CPU:AMD Athlon 64 3500 CPU Cooler:Zalman CNPS7700-Cu Video:2x eVga nVidia GeForce 6800XT (256MB DDR) RAM:2Gig (4x512 Corsair TwinX dual channel) HDD:160Gig Seagate Barracuda SATA, 200Gig Maxtor SATA III CD/DVD:LG DVD ROM, NEC 16XDVD+-RW
(\__/) This is Bunny. Put him in your
(='.'=) signature and help him on his way
(")_(") to world domination
fixal0t is offline  
Old 11-01-2006, 01:02 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 12
Send a message via ICQ to SeanC Send a message via AIM to SeanC Send a message via Yahoo to SeanC
Default

ok ill give it a shot and PRAY it works


THANKYOU VERRY MUCH!!!!! IT WORKS *jumps up and down*


now if you dont mind, could you explain what that thing does? (so that if a nother program runs into a problem i know that its THAT program that caused my problem....)
__________________

SeanC is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.