Is this good enough - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-16-2006, 05:33 PM   #1 (permalink)
Mr Beans Sidekick
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 563
Send a message via MSN to Max Power
Default Is this good enough

To keep my pc clean ( windows xp ) is this good enough?

Ad-Aware pro
Microsoft Anti-spyware
Nod32 anti-virus
__________________

Max Power is offline  
Old 04-16-2006, 05:34 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

enable windows automatic updates
__________________

office politics is offline  
Old 04-16-2006, 05:39 PM   #3 (permalink)
Mr Beans Sidekick
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 563
Send a message via MSN to Max Power
Default

it is enabled
__________________
Max Power is offline  
Old 04-16-2006, 07:10 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

I prefer to do my own updates.

That way I don't have a false sense of security... and I at least have an inkling of what MS is pumping into my machine.

Anyhoo... you definately need a firewall of some sort. At least a software one. I am running a variation of ZoneAlarm Pro, and the hardware firewall in my modem.

I am also running MS Windows Defender, eTrust Pest Patrol, and eTrust antiVirus. I have Spybot and have immunized my system, as well as AdAware. Oh, and I also use Firefox.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 04-16-2006, 10:05 PM   #5 (permalink)
Mr Beans Sidekick
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 563
Send a message via MSN to Max Power
Default

So basicly I should get this..

Anti-Virus: Nod32
Firewall:
Anti-Spyware: Microsoft Anti-Spyware
Scanner: Ad-Aware Pro

Whats the BEST firewall out there.. it doesnt have to be free
Max Power is offline  
Old 04-16-2006, 10:18 PM   #6 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

ZoneAlarm Pro is awesome, and probably the best known. You can get it with antispyware built in.

Add Spybot to your mix. It's immuniztation feature is a major plus.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 04-16-2006, 10:41 PM   #7 (permalink)
Mr Beans Sidekick
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 563
Send a message via MSN to Max Power
Default

So if I get zonealarm pro then I dont need microsoft?

And what does a Firewall and a Anti-Virus to differently?
__________________
Max Power is offline  
Old 04-17-2006, 12:22 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 18
Default

basicly you should get win2000
gaybillgates is offline  
Old 04-17-2006, 12:32 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 84
Default

The firewall stops all intrusions and the anti-virus detects viruses!
__________________
- COOLER MASTER Wave Master TAC-T01-E1C Silver Case
- DFI LanpartyUT nF4 Ultra-D (BIOS = latest)
- AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo 1GHz HT 2 x 1MB L2 Cache
- OCZ 2GB (2 X 1024) DDR (500) PC-4000 EL Gold Gamer Ext. XTC (OCZ5002048ELGEGXT-K)
- OCZ PowerStream OCZ520ADJSLI ATX, BTX, EPS12V 520W
- XFX Geforce 7900 GTX 512MB (665/1630)
- HITACHI Deskstar 7K80 80GB 3.5\" SATA 3.0Gb/s x 2 (RAID)
old_geekster50 is offline  
Old 04-17-2006, 12:45 AM   #10 (permalink)
Mr Beans Sidekick
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 563
Send a message via MSN to Max Power
Default

oh ok... so this is all I need and I should be fine?

Zone Alarm Pro 6
Nod32 2.5
Ad-Aware Pro
Spyware Blaster
__________________

Max Power is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.