game controller works w/ 1 15ft usb extension, but not 2 15ft cables - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-01-2006, 07:36 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 125
Send a message via AIM to camosilver311
Default game controller works w/ 1 15ft usb extension, but not 2 15ft cables

i'm running xp w/ service pack 2, and have a Gravis GamePad Pro usb controller.

the controller works fine when plugged directly into a usb port. it also works fine when the controller is plugged into a 15 foot extension(i am estimating the length).

but, it doesnt not work when plugged into 2 15 foot extension cables, i get a error message saying "usb device not recognized. one of the usb devices attached to this computer has malfunctioned, and windows does not recognize it"

both of the extension cables are usb 2.0 compatible, i purchased them for the same place at the same time.

all of the connections are good, that was the first thing i checked.

and so you dont have to ask, i am running the extensions because i want to play some of my NES an SEGA roms that are on my computer in another room

i would appriciate any help

thank
__________________

camosilver311 is offline  
Old 06-01-2006, 07:38 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

how do you have them hooked together?
__________________

Osiris is offline  
Old 06-01-2006, 07:39 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

I beleive thats to long. In practice, the USB specification limits the length of a cable between full speed devices to 5 meters (a little under 16 feet 5 inches). For a low speed device the limit is 3 meters (9 feet 10 inches).
Osiris is offline  
Old 06-01-2006, 07:59 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 125
Send a message via AIM to camosilver311
Default

"how" are they hooked together? they are plugged into each other, lol. i dont know how else they can be hooked up.

well i have an infrared sensor for a remote control that i have hooked up to the same 2 usb extensions, and it works fine. so i guess that would make sense

do they make some kind of inline amplifier for usb that i can buy?
camosilver311 is offline  
Old 06-01-2006, 08:03 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default


you using one of these or a hub?
Osiris is offline  
Old 06-01-2006, 08:22 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 125
Send a message via AIM to camosilver311
Default

here's a pic of the 2 extensions plugged into each other...

camosilver311 is offline  
Old 06-01-2006, 08:23 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

personally i think its too long.....
Osiris is offline  
Old 06-01-2006, 08:27 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 125
Send a message via AIM to camosilver311
Default

is there anything i can buy to make it work? for example, coaxial cable has inline amplifiers to boost signal, does such a product exist for usb?
camosilver311 is offline  
Old 06-01-2006, 08:32 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

you probably need to do a search for that
__________________

Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.