Fresh INStall Wont happen!!!!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2004, 12:30 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 15
Send a message via AIM to Thrstbster
Default Fresh INStall Wont happen!!!!!!!

Good NEw MB and NEw Video Card. Ati All in wonder and Asus A7N8x-x Athlon XP 2000+. Bios is reading theCd and booting to it. But Going through the set up Files it stops and won't go any further at "Setup is Starting Windows" and it just sits there. Burned new Xp CD's and still nothing the drive was formatted on another PC so its clean. Could it be that the Drive is bad, 20 gig Fugitsu I have seen a recall on these from gateway. Had a gateway fell aprt and scrapped all the pieces That still worked. I guess this piece is at is breaking point. I got another 80 gig drive i will try set up on but thinking ssame thing might happen still have to transfer all the data off of it. Any Ideas why it wont go past "setup is Starting Windows" been sitting for over 10 minutes and nothing.

Thrstbster is offline  
Old 06-10-2004, 12:13 PM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 346
Send a message via Yahoo to rakesh_1024

Transfer Ur RAM onto another PC and check by running MEMtest.


P4 1.6GHZ Willamette core 400MHZ FSB 256KB L2 cache
Intel 845WN Mobo
256mb SD-RAM
Nvidia Riva Tnt2 M64 G-card
40GB Seagate 5400rpm HDD
300Watt PSU
Intex Cabinet
15 LG Studioworks563N
Creative Inspire2400 2.1 speakers
52x Samsung CD Burner
rakesh_1024 is offline  
Old 06-10-2004, 07:01 PM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 130

Hey Thrstbster,

Don't know if this is what's happening in this instance but
take a look.;en-us;310760

Good Luck
Worked4me is offline  
Old 06-10-2004, 08:49 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 15
Send a message via AIM to Thrstbster

It is whats happening, But i got past hat well sometimes I can. I had to reset MB to factory settings to get to install. Then LAN wasnt working like a dumbass I thought something was wrong. So i tried to install on a new drive (really an Old drive 20 gig Fugistu) to no avail same problems even more errors. Now i can start the install and somefiles are copied wrong on the cd es.dll what the hell is that I have formatted 3 times now NTFS I think i will go back to FAT 32 never seemed to have this many problems. Well it seems as I was typing it has all the Files on disk now and we are at 27 % and moving. I will update in a few minutes. Thanks for the input it helped me but why would they be the wrong drivers I have setup XP on these same drivesbefore and neverhadthis much trouble.
Thrstbster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:14 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.