free version of Ghost? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2007, 09:48 AM   #1 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default free version of Ghost?

Has anybody used this or something similar? Or know of something free I can download that can ghost a H/D ?

Partition Saving: point d'entrée | entry point
__________________

__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 03-23-2007, 10:42 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default Re: free version of Ghost?

www.microsoft.com

download Windows Automated Installation Kit(WAIK)

find and download the Windows server 2003 SP1/SP2 OPK(oem.microsoft.com)

install WAIK, find the imagex.exe tool under c:\program files\windows aik\tools\x86, copy it to a USB Flash drive

burn the windows 2003 OPK to disc, boot your system from the CD, plug in the UFD(USB Flash Drive), once the WinPE(OPK CD) boots and comes to a command line, browse to your UFD Drive, locate the imagex.exe use the following command

imagex.exe /capture /compress fast X:\ Y:\image.wim "Image Name Here" "Image Description Here"

where X is the drive letter that you want to make an image of and Y is the letter of the drive you have available to send the image to...I use my ipod or a file share on the network to send the images to...if you have windows server 2003 on your network, install SP2 and install WDS(Windows Deployment Services) set that up, and you can use WDS to deploy these WIMs to computers over the network...

note this only works with windows xp sp2, windows server 2003 SP1 and newer and windows vista.

Some people have told me this CAN also clone linux but i have not confirmed this.
__________________

__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Old 03-23-2007, 12:05 PM   #3 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: free version of Ghost?

Will this work in a Novell environment? If this works as you say, and I could stick it on a Novell server, this would make my life SO much easier. I have used Ghost to simply clone H/D's but my disk has become corrupted and it was a copy of a copy and I have no idea where the original is. I just need to clone a failing drive instead of installing windows, Novell, apps, etc.
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 03-26-2007, 05:25 PM   #4 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: free version of Ghost?

OK, so that did not work. Looks like I'll be buying Ghost. Will it work with SATA drives? I have only used it on IDE.
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 03-26-2007, 05:41 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default Re: free version of Ghost?

We use BartPE (preinstalled environment) with the Ghost plug-in. It works great as a bootable disc.

Bart's Preinstalled Environment (BartPE) bootable live windows CD/DVD
BartPE - Overview

Plug-ins:
BartPE Plugin repository Index
BartPE Plugin Download Details - Symantec Norton Ghost v9 by Frodo

We found the best way to use it is to load Ghost into RAMdisk and then run it from there. That way if you only have one burner you don't have to swap discs.

EDIT: I haven't got it to work with a RAID array yet
__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.