Found New Hardware Wizard - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-09-2006, 01:54 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 222
Default Found New Hardware Wizard

Windows XP with Canon Pixma ip4200.
USB printer.
After installing the drivers and going through all the Canon instructions, if we unplug the printer and plug it back it, the found new hardware wizard comes up and asks for drivers. Even if we plug it back into the same port it keeps coming up. If we cancel out the printer won't work.
According to Canon it is something with the registry. What the heck is going on?
__________________

Snump is offline  
Old 03-09-2006, 02:09 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Do you have rights to your registry? What OS are you using? Is it in a networked environment? Do you have the latest drivers for the printer?

What happens if you tell Windows to just install the default Windows printer drivers?
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 03-09-2006, 02:20 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

do you have service pack 2?
jeremy is offline  
Old 03-09-2006, 06:23 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

because its USB.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 03-09-2006, 07:09 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by killians45
because its USB.
I'm thinkintg usb and unsigned drivers
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-09-2006, 07:24 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

you might be right on that , ill proceed on that idea

goto start-->run-->sysdm.cpl-->hardware-->driver signing
set it to "ignore" and click ok , then get into driver signing again and see if it saved that "ignore" setting if not then your probably have sp1 and not sp2 (i had this happing until i installed sp2) so if it doesnt save the settings get sp2 , alternativly if you have xp *pro* goto start-->run-->gpedit.msc-->administrative templates-->system double click "code signing for device drivers" and set it to "disabled" (i mean the last "administrative templates" not the first)
jeremy is offline  
Old 03-09-2006, 09:29 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 222
Default

SP2 is installed.
Snump is offline  
Old 03-09-2006, 09:50 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

copy the drivers to your local drive and then install it, then unhook it, and then plug it back in and see what happens
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.