Found hardware message at bootup? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2003, 04:07 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Nov 2002
Posts: 153
Send a message via ICQ to belveder Send a message via Yahoo to belveder
Default Found hardware message at bootup?

I just bought a new A7V8X-X mobo with Radeon 9200SE videocard and 512 meg ram. Using 98se (when using XP, it doesn't come up with the message at boot up but in the "Hardware Devices" are it has "PCI Universal Bus" with
the yellow thingy next to it. If I don't install USB 2 then it works fine but if I do, it crashes)

Whenever I start my computer windows pops the new hardware found window for "PCI Universal Serial Bus found". If I let it continue and install the USB 2 drivers, then the computer freezes when I try to play games, when I reboot it won't boot saying that there is no PS2 mouse detected (even though the mouse is USB).

If I don't install the USB 2 drivers the machine works lovely.

The mouse is a Logitech Optical wheel mouse.

Yes I am using the latest VIA & USB 2 drivers

Any help would be greatfully appreciated

belveder is offline  
Old 09-18-2003, 09:40 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jan 2003
Posts: 584

Latest BIOS revisions???? Just a possibility

A+ Core Hardware, Software Certified (May 13 2005)
the new beast...

AMD Athlon XP 3200+ Barton running at 2.16 Ghz.
GeForce MX 4000 (mainly takes the load off the main system)
Creative Labs Audigy 24-bit sound.
Some Case from tigerdirect
512 MB Ultra DDR RAM.
80GB Seagate HDD
LiteOn CD-RW / DVD ROM drive.
currently looking at a litescribe drive at staples, due to its ability to label the CD shortly after being burned.
mrdinkel is offline  
Old 09-19-2003, 08:19 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Aug 2003
Posts: 753
Send a message via ICQ to Lostman Send a message via AIM to Lostman Send a message via Yahoo to Lostman

I'm using the same board and mine works great with the mobo's included drivers.

edit - n/m, mine is based off the Nforce2 chipset.
Lostman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.