Flick back on shutdown? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2006, 09:54 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2006
Location: Queensland Australia
Posts: 62
Default Flick back on shutdown?

Hi to all the brians out there,
This is a minor glitch, but could you tell me why the following happens?
Firstly I am using WindowsXP/SP2.
When I go to start, then click turnoff computer, the desktop flashes in a mini second to the colour background (only) of the desktop, no icons, just the background colour. Then back to just before I clicked turn off, then shuts down normally. It is the flick/flash I am wondering about?
__________________

wallace is offline  
Old 03-02-2006, 10:15 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

do you have a lot of programs running in startup?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 03-02-2006, 10:39 PM   #3 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2006
Location: Queensland Australia
Posts: 62
Default

I will give you two answers to your question as I am a novice -
In Startup Control panel HKLM 2.8 by Mike Lin/19 items. Startup Common 1 item, Startup User 1 item
In task manager 57 processes.
Thanks for your interest.
wallace is offline  
Old 03-02-2006, 10:44 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

go to start, run, type msconfig, go to startup, then click disable all, recheck your antivirus and reboot. The msconfig utility will appear on startup, put a check mark in the bok and click ok...then shutdown and see if that still happens
__________________
Osiris is offline  
Old 03-02-2006, 11:31 PM   #5 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2006
Location: Queensland Australia
Posts: 62
Default

I have done all that, and NO it did not happen on booting up - However what about my Nortons Ghost icon and others that were in the Quick Launch bar? I notice my broadband connection is no longer in the startup folder to auto me onto the internet. Don't forget I am a novice here. Thanks so far for your help, but please get back to me with further instructions on what to do next re my startup. I notice in run/msconfig/startup/ general/ it is in selective startup
wallace is offline  
Old 03-03-2006, 12:19 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

first of all, 57 processes is alot.

Windows XP starts with 19 icons, and builds up depending on software.

Did you make sure that you disabled everything except for antivirus?
talldude123 is offline  
Old 03-03-2006, 12:38 AM   #7 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2006
Location: Queensland Australia
Posts: 62
Default

Yes, I did disable all but my virus program. I have and run CCCleaner, Spybot, and I update Windows XP automatically. The initial problem is solved, I am grateful for that, but I have gone back to start/run/startup and enabled Ghost tray, Winpatrol, and D-link PPoe au c. I then shut down and the initial promblem is solved. Thank you both for your help, I am virus free as I run Ewido, Microsoft Defender 2, a-Squared, Counterspy, PC DOC 3.5, Registryfix, and Regseeker, all manually along with my Anti-virus which is programed to run daily. There are how 45 processes running in Task Manager.
What can I do to thank you guys for your help?
wallace is offline  
Old 03-03-2006, 01:48 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 105
Default

i think i have 58 or so dont worry im in safe mode your problem cant be as bad as mine
armyofswiss is offline  
Old 03-03-2006, 02:28 AM   #9 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2006
Location: Queensland Australia
Posts: 62
Default

I have not got a problem -
__________________

wallace is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.